Hyppää sisältöön

Nyt se on varmaa: Senior Tour saapuu Linna Golfiin

Yhdeksikkö on syystäkin Linna Golfin kuvatuin reikä.

European Senior Tourin osakilpailu rantautuu Linna Golfiin ensi kesänä. Nyt jännitetään, osallistuuko Miguel Angel Jimenez kisaan.

Euroopan seniorihuippujen tulo Linna Golfiin varmistui, kun European Tour Properties, European Senior Tour ja Linna Golf allekirjoittivat alkuviikosta yhteistyösopimuksen, joka takaa seniorikiertueen osakilpailun järjestämisen Linna Golfissa ensi kesänä. European Tour Properties Senior Classic pelataan Linna Golfissa juhannusviikolla.

Linna Golf kuuluu maailmanlaajuiseen 23 golfkentän European Tour Properties -ketjuun, jonka mukaan Linna Golfissa järjestetty kilpailu on nimetty. Ketju haluaa nostaa profiiliaan ja European Senior Tour on tähän oiva tapa.

European Tour Propertiesin operatiivinen johtaja Iain McInally kertoo, että aiemmin ketju ei ole ollut järjestämässä Senior Tourin kilpailua.

“Halusimme tuoda sen ensimmäisenä Linna Golfiin, koska täällä on loistava kenttä ja puitteet sekä pystymme hyödyntämään myös yöttömän yön tuomat mahdollisuudet. Tämä tulee olemaan ensimmäinen kerta, kun pelaamme kilpailun illalla”, McInally sanoi.

“Tämä on myös loistava tawpa markkinoida Linna Golfia ja Suomea golfkohteena. Senior Tourin tv-koosteet tavoittavat valtavat määrät ihmisiä ympäri maailmaa, joten on hienoa pystyä näyttämään heille Suomen kesää.”

 

Parikisaa yöttömässä yössä

Kisan kaava poikkeaa normaalista ja tapahtuma rakennetaan erilaisen ajatuksen pohjalta. Keskiviikon avauskierros pelataan siten, että lähdöt ovat vasta iltapäivällä jolloin viimeiset pelaajat saapuvat maaliin iltakymmeneltä. Lisäksi kahdella ensimmäisellä kierroksella pelaavat myös amatöörit. 54 ammattilaista pelaa amatööriparinsa kanssa parikilpailua ja viimeiselle päivälle pääsevät vain pelkät ammattilaiset.

Linna Golfin toimitusjohtaja Petri Keskitalo kertoo, että senioripelaajat ovat edelleen kovassa kunnossa olevia pelimiehiä, mutta osaavat ottaa golfin jo vähän rennommin.

Tarkoituksena on luoda upea tapahtuma, eikä siis pelkästään golfkilpailu ammattilaisille.

Senior Tour - GoGolf

Senior Tour – GoGolf

Kuvassa vasemmalla European Tour Properties -ketjun operatiivinen johtaja Iain McInally, keskellä Linna Golfin toimitusjohtaja Petri Keskitalo ja oikealla European Senior Tourin kaupallinen johtaja Simon Harris

 

Tuleeko Jimenez kisaan?

Kilpailun palkintopotti julkaistaan myöhemmin, mutta sen arvioidaan liikkuvan noin 200 000 eurossa.  

Linna Golfiin saadaan myös kovan luokan pelaajia sillä Senior touria kiertävät muun muassa rahalistan voittaja Paul Broadhurst, Sam Torrance, Ian Woosnam ja Costantino Rocca.

Linna Golfin portit räjäyttäisi Miguel Angel Jimenez, jonka mukanaolo takaisi suuren määrän yleisöä. Toivotaan, että Jimenez päättäisi tulla kokeilemaan golfia keskiyössä.

European Senior Tourin kaupallinen johtaja Simon Harris lupaa, että Linna Golfissa nähdään myös kansainvälisiä huippuja, joiden nimet paljastetaan keväällä.

Laita siis kalenteriin merkintä juhannusviikolle ja tule seuraamaan huippujen hauskanpitoa Linna Golfin viheriöillä.

GoGolf kertoi kisan järjestämisestä Linna Golfissa jo joulukuun alussa.

http://www.gogolf.fi/nähdäänkö-nämä-miehet-juhannuksena-suomessa

 

Etsi luettavaa