Hyppää sisältöön

Nyt se on varmaa: Sami Välimäki valittiin Vuoden tulokkaaksi

Sami Välimäki juhli Omanissa uransa ensimmäistä voittoa European Tourilla.

Sami Välimäki valittiin maanantaina odotetusti European Tourin Vuoden tulokkaaksi.

Sami Välimäki on valittu European Tourin Vuoden tulokkaaksi. Sir Henry Cotton Trophy -nimellä kulkeva palkinto myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa suomalaiselle golfarille.

European Tour kertoi valinnasta maanantai-iltana. Aiempina vuosina palkinto on jaettu kiertueen rankingin perusteella, mutta koronaepidemian aiheuttamalla poikkeuskaudella tulokkaan ratkaisi ET:n myöntämä raati.

Raadin mukaan Samin valinnassa painoi vaakakupissa erityisesti se, että nokialainen pelasi hyvin koko kauden ajan.  Välimäki sijoittui European Tourin rankingissa 11:nneksi. Raadin mukaan toinen vaihtoehto tittelin saajaksi olisi ollut Tanskan Rasmus Højgaard, joka lähti finaaliin suomalaisen edellä, mutta putosi lopulta 19:nneksi.

Välimäki oli luonnollisesti enemmän kuin tyytyväinen palkinnosta, joka tuli sensaatiomaisen kauden jälkeen.

”Siitä (Vuoden tulokkaan tittelistä) tuli yksi tavoitteistani, erityisesti kun tulin viime viikolla Dubaihin, joten tuntuu uskomattomalta saavuttaa se ensimmäisenä suomalaisena ja päättää vahvasti kausi 2020”, Välimäki kiitteli European Tourin sivuilla.

Aiempina vuosina Vuoden tulokkaan titteli on myönnetty monelle maailman huipulle nousseelle pelaajalle.

”Sain unelma alun kauteen voitettuani niin aikaisin Omanissa ja sitten kausi meni tauolle pari viikkoa myöhemmin. Olen erittäin ylpeä siitä, kuinka olen pelannut sen jälkeen, kun kilpailut alkoivat jälleen. Varsinkin tietyistä sijoituksesta ja etenkin esityksestäni DP World Tour Championshipissä. Turnauksen voittaminen oli tavoitteeni ja tämän tittelin voittaminen oli uskomatonta.”

Välimäen kauden kohokohtia olivat Omanin-voiton lisäksi Wales Openin kakkossija sekä European Tourin finaalikilpailun viides sija. Lisäksi hän pelasi ensimmäistä kertaa majorissa saatuaan paikan US Openissa UK Swingin viiden kilpailun minirankingin perusteella.

Tuoreella maailmanlistalla Välimäki on sijalla 70. Suomalaisista pelaajista ainoastaan Ilonen on sijoittunut korkeammalle rankingissa.

European Tourin uutinen Sami Välimäen valinnasta.

Etsi luettavaa