Hyppää sisältöön

Nyt se on varmaa: Kierrostilastot paljastavat, että golfia pelattiin tällä kaudella enemmän kuin koskaan

Golfin suosio kasvoi koronakaudella räjähdysmäisesti.

Suomessa on pelattu tänä vuonna jo selvästi enemmän kierroksia kuin koskaan aiemmin – ja kausi jatkuu vielä.

Suomalaiset golfkentät ovat raportoineet tänä syksynä tyytyväisinä uusista kierrosennätyksistä. Suomen Golfliitto laski yhteen koko Suomen kierrosmäärän, ja luku on vakuuttava: tänä vuonna Suomessa on pelattu jo 4,1 miljoonaa kierrosta.

Kierrosmääriä on ynnätty yhteen vuodesta 2014 lähtien, ja tätä kautta aiemmin ne ovat vaihdelleet 2,6 ja 3 miljoonan välillä.

Määrä ei ole lopullinen, sillä vaikka moni kenttä on jo sulkeutunut tämän kauden osalta, Etelä-Suomesta löytyy vielä auki olevia kenttiä.

Golfliiton tiedotteen mukaan reilusta neljästä miljoonasta kierroksesta tavallisia eli harjoituskierroksia oli 3,8 miljoonaa ja kilpailukierroksia 0,3 miljoonaa. Näistä luvuista puuttuvat Golfliiton ja Suomen Golfsenioreiden järjestämät kansalliset kilpailut, yhteensä reilut 20 000 kierrosta.

Viime vuoteen verrattuna kierrosmäärä kasvoi 40 prosentilla. Hurjaa kasvua selittää ennen kaikkea kaksi asiaa: ennätyksellisen pitkä kausi ja koronaepidemia, jonka aikana golf koettiin turvalliseksi liikuntamuodoksi. Korona-aikana ihmisten vapaa-ajan määrä myös kasvoi etätyön ja lomautusten ansiosta.

Vaikka kierrosmäärä kasvoi huimasti, kilpailukierrosten määrä laski 10 prosentilla 300 000:een.

”Kisakierrosten määrän lasku on ymmärrettävää, koska alkukaudesta kilpailutoimintaa ei käytännössä järjestetty. Siihen nähden toteutunut luku on kova. Kenttien talouden näkökulmasta vieraskierrosten määrän kasvu kompensoi hyvin vähentyneestä kilpailutoiminnasta menetettyjä tuottoja ja toi seuroille ja kenttäyhtiöille miljoonien eurojen lisätulot”, Golfliiton tietopalveluiden asiantuntija Aarni Nordqvist kertoi Golfliiton tiedotteessa.

Kierrosmäärien kasvu asetti golfkenttien tarjoaman kapasiteetin koetukselle.

”Vuoteen 2017 verrattuna käytännössä samalla kapasiteetilla pelattiin yli 1,5 miljoonaa kierrosta enemmän. Ei siis mikään ihme, että lähtöaikojen saatavuuden arvosanat Pelaaja Ensin -asiakaskokemuskyselyssä ovat laskeneet voimakkaammin kuin millään muulla kokemustekijällä aikaisemmin. Golfyhteisöillä on nyt tärkeän pohdinnan paikka miten pelituotteita ja varausoikeuksia päivitetään tulevaksi vuodeksi”, Nordqvist valaisee.

Etsi luettavaa