Hyppää sisältöön

Nyt nuorella eteläafrikkalaisella onnistui kaikki: ”Kun olin kuuden reiän jälkeen kahdeksan alle, tajusin, että tästä voi tulla hyvä päivä”

Lauantaina kotikentällään huipputuloksen taikonut Christiaan Burke osallistui kaksi vuotta sitten R&A Championshipiin Pohjois-Irlannissa.

Christiaan Burke pelasi elämänsä kierroksen pelattuaan kotikenttänsä Potchefstroom Country Clubin 56 lyönnillä.

Christiaan Burke teki lauantaina sellaisen suorituksen, ettei paremmasta väliä. Bunkered-verkkolehti uutisoi hänen pelanneen kotikenttänsä Potchefstroom Country Clubin lauantaikisassa tulokseen 56 lyöntiä. Se alitti kentän parin peräti 16 lyönnillä.

20-vuotias Etelä-Afrikan maajoukkuepelaaja oli huikeassa vedossa erityisesti etuysillä, sillä hän pelasi sen vain 26 mailaniskulla alittaen parin peräti kymmenellä lyönnilä. Takaysin hän pelasi ”vain” kuusi alle parin.

”Kun olin kuuden reiän jälkeen kahdeksan alle, tajusin, että tästä voi tulla hyvä päivä”, Burke kertoi Bunkered-verkkolehdelle.

”Ajattelin itsekseni, että nyt fokusoin ajatukseni vain omaan pelin ja annan kaikkeni.”

Etuysillä hän teki peräti kolme eaglea, joista yhden 360 metriä pitkällä par 4 -reiällä. Takaysille hän teki vielä yhden eaglen, joten kaksi alle parin reikätuloksia kertyi kierroksen aikana yhteensä peräti neljä. Niiden lisäksi hän onnistui birdien teossa kahdeksan kertaa.

Potchefstroom Country Club ei ole mikään monsteri, sillä pituutta sillä on noin 5 800 metriä. Silti Burken suoritus on erittäin kova.

Lauantain kisa pelattiin tasoituksellisena, joten Burken virallinen tulos kilpailussa oli 64 – hän pelasi kentän +8:n tasoituksella.

”Olen täpinöissäni siitä, kuinka pelasin kierroksen ja kyseessä on ehdottomasti parasta golfia, jota olen koskaan esittänyt. Rikoin ennätykseni neljällä lyönnillä, mistä olen erittäin iloinen.”

Amatöörien maailmanlistalla Burke on sijalla 445, kun paras suomalaispelaaja rankingissa on Elias Haavisto. Hän on tuoreella listalla 15 sijaa Burken yläpuolella.

Juttua korjattu: kyseessä ei ollut kenttäennätys, koska kentällä oli voimassa siirtosääntö.

Etsi luettavaa