Hyppää sisältöön

Nyt nousi otsikoihin Postin toimitusjohtajan golfosakekaupat

Posti on Sarfvik Golfin osakkeenomistaja

Postin palkanalennukset ovat nousseet otsikoihin viime päivinä. Tänään Iltalehti uutisoi Postin johdon tekemistä golfosakekaupoista.

Iltalehti uutisoi, että Postin toimitusjohtaja Heikki Malisen aloitteesta yritys hankki vuonna 2015 uuden golfosakkeen Sarfvikista. Posti omisti aiemmin kolme Master Golfin osaketta, jotka myytiin pois noin 30 000 euron tappiolla, 14 000 euron hintaan. Sarfvikin osakkeen kirjanpitoarvoksi on merkitty 28 560 euroa. 

Iltalehden mukaan golfosakkeen hankkimista ehdotti Malinen, joka sopi asiasta Postin hallituksen puheenjohtajana tuolloin toimineen Arto Hiltusen kanssa.

Samaan aikaan golfosakekauppojen kanssa vuonna 2015 oli alkamassa yt-neuvottelut, joiden päätteeksi Posti irtisanoi yli 300 työntekijää.

Iltalehden uutisen mukaan Postin silloinen lakiasiainjohtaja Pekka Leskinen olisi ohjeistanut hankkimaan talous- ja rahoitusjohtaja Sari Helanderia myymään Master Golfin osakkeet ja ostamaan tilalle osakkeen Sarfvikista. 

Leskisen saateviestissä todettiin, että ”osake tullee toimitusjohtajan käyttöön”. Postin viestintäjohtaja Timo Anttila sanoi kuitenkin Iltalehdelle, että Sarfvikin pelioikeus on vaihdettu pelilipuiksi, jotka on annettu liiketoimintaryhmien myyntijohtajille asiakaskäyttöön.

Anttilan mukaan päätös myydä Master Golfin osakkeet vuonna 2015 markkinahintaan oli fiksu, sillä osakkeiden hinta on sittemmin ollut laskussa. Ongelmana Anttilan mukaan oli se, että Master Golfiin oli vaikea saada peliaikoja.

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen on joutunut viimepäivinä suurennuslasin alle, kun Posti on pyrkinyt muuttamaan tiettyjen henkilöstöryhmien työehtosopimuksia, mikä olisi tarkoittanut merkittäviä palkan alennuksia.

Samaan aikaan Malisen oma palkka on noussut bonuksien kera noin miljoonaan euroon. Iltasanomien mukaan Malinen on pörssin ulkopuolisten valtionfirmojen ylivoimainen palkkakuningas.

Etsi luettavaa