Hyppää sisältöön

Nuutinen terävänä Women’s Openin avauskierroksella – lyönnin päässä top 10:stä ja kolme lyöntiä kärjestä

Sanna Nuutinen aloitti Women's Openin vahvasti.

Sanna Nuutinen aloitti vahvasti kauden viidennen ja viimeisen majorin, vaikka lopettikin kierroksensa kahteen bogiin.

Sanna Nuutinen aloitti naisten kauden viimeisen major-turnauksen hyvin. 30-vuotias Nuutinen pelasi avauskierroksen Carnoustien vaikeaksi tunnetulla kentällä tulokseen 70 (-2), mikä riittää tässä vaiheessa jaettuun 11. sijaan.

Birdiellä kierroksen aloittanut Nuutinen pelasi etuysin kolme alle parin tehtyään birdiet myös rei’ille neljä ja kuusi. Takaysin Nuutinen aloitti harmittavasti bogilla, mutta paikkasi sen välittömästi tekemällä kaksi perättäistä birdieä. 17. reiän bogin jälkeen hän putosi tulokseen kolme alle parin ja päätösreiälle tullut toinen perättäinen bogi sinetöi avauskierroksen tuloksen.

Carnoustien kolmea viimeistä reikää pidetään golfin vaikeampana lopetuksena, joten kaksi perättäistä bogia ei tullut yllätyksenä. Eroa Nuutisella on kärkeen vain kolme lyöntiä.

”Pallon lyöminen oli hyvää tänään, ja putit upposivat kivasti vähän pidemmältäkin”, Nuutinen viestitti kisapaikalta.

”Aika agressiivinen pelisuunnitelma tänään tiiltä, koska keli oli tyyni ja pystyin luottamaan svingiin. Vielä pitkä matka edessä, huomenna taas tuulisempaa, joka tekee etenkin takaysistä haastavan. Kieli keskelle suuta ja menoksi”, hän jatkoi.

Uran kolmas major

Nuutinen debytoi majoreissa viime vuonna tässä samassa turnauksessa, mutta ei onnistunut tuolloin selvittämään cutia. Saman kohtalon hän koki myös tänä vuonna Evian Championshipissä.

Nyt vuorossa on Nuutisen uran kolmas major, jonka alku on tätä taustaa vasten katsottuna erittäin positiivinen.

Panosta Nuutisella lisää se, että Women’s Openin jälkeen lyödään lukkoon Euroopan Solheim Cup -joukkue. Nuutinen Ladies European Tourin Solheim Cup -rankingissa ennen tätä kisaa toisena, kun listan kaksi parasta saa paikan joukkueessa.

Nuutisen Solheim Cup -paikan uhkaajista vain Georgia Hall on hänen edellään. Nanna Koertsz Madsen jakaa Nuutisen kanssa 11:tä sijaa.

Maailman ykkönen kärjessä

Tulostaso torstaina oli kova, sillä tuuli oli torstaina vain kohtalaista. Kisan kärjessä ovat maailmanlistan ykkönen Nelly Korda Yhdysvalloista, Ruotsin Madele Sagström ja Etelä-Korean Sei Young Kim.

Kenttä muuttaa luonnettaan heti, jos mereltä alkaa puhaltaa kunnolla. Sunnuntaiksi on ennustettu kovempaa tuulta.

Matilda Castrén pelasi avauskierroksen yhden yli parin.

Matilda Castrén pelasi avauskierroksen yhden yli parin.

Getty Images

Suomen ykköspelaaja Matilda Castrén pelasi avauskierroksen 73 lyönnillä. Yksi yli parin tulos riittää tässä vaiheessa jaettuun 67. sijaan, kun osa pelaajista ei ole ehtinyt vielä pelata kierrostaan loppuun.

Castrén aloitti bogilla ja oli viiden reiän jälkeen kierrostaan jo kaksi yli parin. Kuudennen ja 14. reiän birdieillä hän pääsi takaisin lähtötilanteeseen, mutta bogi 15. reiälle pudotti Castrénin tuloksen niukasti plussan puolelle.

Kisan kolmas suomalainen on Ursula Wikström, jonka peli pysyi kasassa 15 reikää. Ennen kolmea viimeistä reikää Wikström oli tilanteessa kaksi yli parin, mutta bogi-tupla-bogi-lopetus tarkoitti sitä, että tulokseksi muodostui 78 (+6).

Tulospalvelu

Women’s Open on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaylta

Etsi luettavaa