Hyppää sisältöön

Nuutinen kärkiryhmästä päätöspäivään: ”Putit ovat rullanneet hyvin koko viikon”

Sanna Nuutinen on valmistautunut huolella torstaina alkavaan kisakauteen

Peräti neljä suomalaispelaajaa lähtee huomenna päättyvän Mediterranean Ladies Openiin 15 parhaan joukossa. Parhaana on Sanna Nuutinen, joka on kisassa kolmantena.

Sanna Nuutisen peli on kulkenut erinomaisesti Espanjassa käytävässä Ladies European Tourin kisassa. Keimola Golfia edustava Nuutinen lähtee viimeiselle kierrokselle kolmannelta sijalta. Hänen edellään ovat ainoastaan kilpailun kärkinainen Laura Fünfstück ja tähtipelaaja Carlota Ciganda.

Nuutinen on parantanut peliään kierros kierrokselta ja on yhteistuloksessa -5 (71-70-67). Kärkeen hänellä on matkaa viisi lyöntiä. Fünfstück (-10) johtaa Cigandaa kahdella lyönnillä.

”Tosi stediä lyömistä tänään ja putit ovat rullanneet hyvin koko viikon”, Nuutinen viestitti Espanjasta. ”Kentän set up on tiukka. Kapeat väylät ja raffit ovat semmoista pinaattia paikoittain, että joutuu lyömään vain wedgen takaisin väylälle. Väyläosumat ovat siis todella tärkeitä, ja tänään onnistuin tiiltä.”

Jos kilpailijat lähetetään huomenna matkaa kolmen hengen ryhmissä, kuten tänään, pelaa Nuutinen kärkiryhmässä maailmanlistalla sijalla 12 olevan Cicandan ja LET:n rankingissa 12:ntenä olevan Laura Fünfstückin kanssa.

Season Golf Academyssä pelaavalla Nuutisella on valmentaja Niklas Dahlgren matkassa, mistä on ollut iso apu. 

”Olemme pitkin viikkoa työstetty perusasioita swingissä ja putissa”, Nuutinen kertoi.

Läpimurtokausi

Nuutinen on pelannut tänä vuonna läpimurtokauden ammattilaisena. Näin voi sanoa, vaikka hän pelasi varsinkin kauden alussa LETASin eli LET:n haastajakiertueen kilpailuja.

LETASin rankingissa Nuutinen on toisena. Kauden parhaat saavutukset Nuutisella ovat Tshekistä. Hän voitti maassa pelatun LETASiin kuuluvan Amundi Czech Ladies Challengen sekä jakoi toisen sijan muutama viikko myöhemmin pelatussa Czech Ladies Openissa, joka oli LET:n ja LETASin yhteiskisa.

”Olen pelannut paljon kisoja ja käynyt pari kertaa lähellä, niin kiva saada homma vihdoin maaliin. Tosin tuntuu, että vielä on paljon kehitettävää pelissä ja kova työ jatkuu. Välietapeista pitää kuitenkin nauttia”, Nuutinen kommentoi taannoisen voiton jälkeen.

Nuutisen mukaan hyvä vire kauden jälkipuoliskolla johtuu juuri ahkerasta harjoittelusta. Viikko sitten LET:n kisassa Nuutinen oli avauskierroksen jälkeen kärkitaistelussa, mutta putosi heikosti sujuneen kolmannen kierroksen jälkeen kauas kärjestä.

Huomenna hänen on mahdollisuus ottaa jo uran toinen top 3 -sijoitus maanosan ykköstasolla – tällä kertaa kiertueen varsinaisessa kisassa, jonka osanottajajoukkoa voidaan pitää varsin nimekkäänä. Se myös nostaisi Nuutisen kiertueen rankingissa 40 parhaan joukkoon.

Wikströmillä huippukierros

Nuutisen lisäksi suomalaisilla on ollut kisassa muutenkin vahva panos. Huippukierroksen pelannut Ursula Wikström nousi tulokseen -1 (75-71-66) ja seitsemänneksi. 15 parhaan joukkoon mahtuvat myös Noora Komulainen (+1, 13:s) ja Krista Bakker +2 , 15:s). Elina Nummenpää jakaa 31. sijaa.

Komulainen lähti tämänpäiväiselle kierrokselle toiselta sijalta, mutta 75 lyönnin kierros pudotti häntä yli kymmenen sijaa tulosluettelossa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa