Hyppää sisältöön

Nuutinen kärjessä sateisessa Espanjassa: ”Yhtäkkiä olin golfkentällä puttaamassa birdiejä”

Sanna Nuutinen johtaa LET:n päätöskisaa avauskierroksella.

Aurinkorannikolla tunnetusti paistaa, mutta Ladies European Tourin finaalikisan ensimmäinen päivä alkoi sateessa. Sanna Nuutinen piti itsensä kuivana ja tuloksen pakkasella. Hän johtaa kilpailua, kun avauskierros on vielä joidenkin pelaajien osalta kesken.

Sanna Nuutinen aloitti Guadalminan kentällä Aurinkorannikolla tänään käynnistyneen Ladies European Tourin finaalikilpailun loistavasti. Nuutinen pelasi avauskierroksen tulokseen 67 (-5). Se riittää johtoon tässä vaiheessa päivää, kun kaikki pelaajat eivät ole vielä pelanneet ensimmäistä kierrosta loppuun.

Nuutinen teki kierroksellaan seitsemän birdieä ja yhden tuplan.

Kymppireiältä startannut ammattilainen laittoi isoa vaihdetta silmään juuri ennen kierroksen puoliväliä, sillä hän teki etuysin loppuun kaksi perättäistä birdieä ja pelasi viimeiset 11 reikää kuusi alle parin. Viimeiset neljä reikää hän pelasi kolme alle parin. Päivän ainoa kauneusvirhe tuli päivän kolmannella reiällä, jolle Nuutinen teki tuplan.

”Alkukierroksesta oli sateista, lämmittelyt vedettiin kaatosateessa. Mietittiin aamulla, että päästäänkö pelaamaan ilman delaytä”, Nuutinen sanoi.

Lähtöjä ei kuitenkaan tarvinnut myöhästyttää, ja ryhmät lähettiin matkaan ajallaan.

”Yhtäkkiä olin golfkentällä puttaamassa birdiejä. Ei siinä hirveästi ehtinyt miettiä ylimääräistä. Yritin vain pitää itseni kuivana ja löytää griinien keskustoja”, hän kertoi.

Nuutisen lähestymislyönnit olivatkin tänään tikissä, sillä hän osui Guadalminan verrattain pieniin viheriöihin 14 kertaa.

”Myös draivaaminen ja puttaaminen tänään oli hyvää”, Nuutinen sanoi ja laskeskeli putanneensa kierroksella ainoastaan 26 kertaa.

Voitto toisi toisen sijan rankingissa

Nuutisen johtoasema kierroksen päätteeksi ei ole varmaa, sillä esimerkiksi kaksi edellistä kilpailua voittanut Emily Kristine Pedersen on kymmenen reiän jälkeen tuloksessa kaksi alle parin. Kierros jouduttiin keskeyttämään torstaina sateen takia.

Tanskalainen on jo varmistanut kiertueen kokonaiskilpailun voiton, mutta kahdeksantena rankingissa olevalla Nuutisella on mahdollisuus nousta kokonaiskilpailussa jopa kakkoseksi. Se edellyttäisi päätökilpailun voittamista. Aiemmin paras suomalaissijoitus LET:n rankingissa on vuodesta 2004, jolloin Minea Blomqvist-Kakko sijoittui seitsemänneksi.

Nuutinen itse ei kuitenkaan kentällä rankingille juurikaan ajatuksia suonut, vaan keskittyi yhteen lyöntiin kerrallaan.

”Tiedän, keitä pelaajia on edelläni ja takanani ketkä haluaisin voittaa. Mutta kun kisa alkaa, niin ajatukset ovat poissa tuloksesta ja rankingista”, hän sanoi.

Guadalminan kenttä on Nuutisen mukaan rankkasateesta huolimatta hyvässä kunnossa, varsinkin sen pienet ja liukaat griinit.

”Ihan kiva espanjalainen kenttä. Täällä on hyötyä, jos lyö draivin väylälle. Karheikot ovat paikoin pahoja”, hän totesi.

Kierroksen ja myöhäisen lounaan jälkeen Nuutisen suunnitelmissa oli painua päiväunille hotellille, joka sijaitsee kentän yhteydessä. Illalla hän aikoi mennä tekemään vielä lyhyen treenituokion.

”Kolme päivää vielä pelattavaa. Aika lailla pitää tehdä tylsiä drillejä, että lyönti pysyy formissa. Mitään ei ole tarkoitus lähteä muuttamaan”, Nuutinen totesi.

Muista suomalaisista Tiia Koivisto (+2) ja Ursula Wikström (+6) ehtivät pelata  kierroksen loppuun.

Noora Komulainen (+4), Karina Kukkonen (+5) ja Elina Nummenpää (+8) jatkavat kierrostaan huomenna.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa