Hyppää sisältöön

Nuutinen ei osoita hyytymisen merkkejä – aloitti loistavasti Ranskassa

Sanna Nuutinen on Suomen ykköspelaaja.

Sanna Nuutinen on noussut tällä kaudella Suomen kakkospelaajaksi. Jos vauhti pysyy samana, hän voi ohittaa pian Ursula Wikströmin.

Sanna Nuutinen on aloittanut Ranskassa pelattavan Ladies European Tourin kilpailun erinomaisesti. Nuutinen on kisassa avauspäivän jälkeen kolmantena tuloksella -4, eikä kärkeen ole kuin lyönnin verran matkaa.

Lacoste Ladies Open on 350 000 euron kilpailu, mutta se on houkutellut mukaan myös viime viikolla Yhdysvaltain Solheim Cupissa pelanneen Nelly Kordan. Maailmanlistalla kymmenentenä oleva Korda on tässä vaiheessa kisaa lyönnin Nuutista perässä.

Kärjessä ovat Espanjan Azahara Munoz ja Ruotsin Madeleine Sagström. Munoz oli mukana Solheim Cupissa Euroopan voittoisassa joukkueessa. Maailmanlistalla hän mahtuu 40 parhaan joukkoon. Sagströmkin on nipin napin sadan heikommalla puolella.

Golfin maailmanlistan sijoituksen perusteella Nuutisen kolmatta sijaa voi pitää suurena yllätyksenä, mutta kun katsoo hänen viimeaikaisia esityksiään kilpailuissa, loistava kierros vaikuttaa olevan osa hyvää jatkumoa. Edellisessä LET-kisassaan kuukausi sitten Nuutinen sijoittui toiseksi. LETAS-rankingissa Nuutinen on toisena, LET:n rahalistalla vasta 77:ntenä.

Maailmanlistalla Nuutinen on nyt sijalla 369, ja suomalaisista hänen edellään on vain Ursula Wikström (320:s), joka on Ranskan avoimissa tuloksella -1 avauskierroksen jälkeen jaetulla 11. sijalla. Noora Komulainen jakaa par tuloksella 24. sijaa.

Kisassa on mukana peräti seitsemän suomalaista pelaajaa. Yksi heistä on äitiysloman jälkeen paluun kilpakentille tehnyt Minea Blomqvist-Kakko. Minni aloitti kilpailun pitkä tauko huomioiden mainiosti pelaten  etuysin (väylät 10–18) tulokseen +1. Takaysillä sujui tuplalopetuksen myötä neljä yli parin. Hän jakaa tuloksella +5 73. sijaa.

Muut suomalaiset kisassa ovat Krista Bakker (+3, 54:s), Elina Nummenpää (+6, 83:s) ja Nina Liias (+10, 101:s).

Kilpailussa pelataan neljä kierrosta eli se päättyy sunnuntaina.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa