Hyppää sisältöön

Nuori Välimäki lentää kärjessä Vierumäellä – sade keskeytti kisan

Leijjonajahtiin Etelä-Afrikassa! Sami Välimäelle ei jää turhaa aikaa pohtia

Sami Välimäki jatkaa nousua Vierumäki Finnish Challengessä. 15 reiän jälkeen hän johtaa kilpailua kahdella lyönnillä. Kisa on keskeytetty, sillä viheriöillä on liikaa vettä.

Sami Välimäki on jatkanut perjantaina vahvaa esitystä Vierumäki Finnish Challengessä. Nokia River Golfia edustava Välimäki johtaa kisaa 15 reiän jälkeen tuloksella -9.

European Tourin tulosseurannassa Välimäen tulos on -10, mutta GoGolfin tietojen mukaan hänen tuloksessaan on yksi lyönti liian vähän ja oikea tulos on -9. Hän ehti pelata 15. reikää, ennen kuin peli vihellettiin poikki ainakin toistaiseksi, sillä viheriöillä on liikaa vettä. Vierumäellä on satanut koko päivän, mutta kilpailu on tarkoitus polkaista uudelleen käyntiin klo 17.30.

Välimäen valmentajan Timo Karvisen mukaan Välimäki on kypsynyt tänä vuonna erityisesti taktisesti. Siitä nähtiin esimerkki reiällä numero kolme (Välimäen päivän 12. reikä), jossa järkevä lähestymislyönti poiki birdien.

Birdie tuli myös kuudennelle reiälle, joka on tänään Välimäen 15. reikä.

Ryan Evans iski alussa

Kilpailussa neljäntenä on Ryan Evans. Hän on Vierumäen kilpailijoista korkeimmalla maailmanlistalla (301:s).

Evans voitti kauden toisen kilpailun Turkissa, jossa Tapio Pulkkanen sijoittui toiseksi. Tällä hetkellä Evansilla on menossa pelissään uusi hyvä jakso, sillä hänellä on allaan kaksi top 10 -sijoitusta.

Evans aloitti etuysin erittäin hyvin, sillä hän oli yhdeksän reiän jälkeen kuusi alle parin.  Se on mainio tulos sateisessa ja tuulisessa säässä. Takaysillä hän kävi tuloksessa kahdeksan alle, mutta teki kahdelle viimeiselle reiälle kaksi bogia.

”Hyvän tuloksen tekemiseen vaaditaan kärsivällisyyttä. Vaikka sataa ja on tuulista, kentällä pystyy silti tekemään tulosta. Liput ovat helpohkoissa paikoissa ja viheriöt ovat pehmeitä. Lisäksi ne ovat eilistä hitaampia, jolloin palloa voi putata aggressiivisemmin”, Evans kertoi.

Vierumäki Finnish Challenge pelataan 3.-6.8. Kilpailuun on vapaa pääsy yleisöllä.

Etsi luettavaa