Nummenpää upeasti kolmas Ruotsissa – LET-tähti Grant kiri lopussa voittoon

Elina Nummenpää otti uransa parhaan sijoituksen Ladies European Tourilla. KUVA: TRISTAN JONES / LET

Elina Nummenpää otti uransa parhaan sijoituksen Ladies European Tourilla.

Nokia River Golfia edustava Elina Nummenpää on sijoittunut kolmanneksi Ruotsissa pelattavassa Ladies European Tourin osakilpailussa. Nummenpää taisteli kilpailun voitosta vielä viimeisille rei’ille saakka, mutta lopussa Ruotsin Linn Grant kiri jo uransa neljänteen LET-voittoon.

Nummenpäälle, 38, sijoitus oli uran paras. Aiemmin hän on ollut parhaimmillaan kiertueella kahdeksas.

Nummenpää lähti päätöspäivään kärkiryhmässä Grantin ja Espanjan Ana Pelaez Trivinon kanssa. Konkari aloitti päätöskierroksen hapuillen, sillä viiden reiän jälkeen hän kierrosta jo kolme yli parin.

Ruotsin Linn Grant on tulevaisuuden tähtiä. KUVA: TRISTAN JONES / LET

Päivän ensimmäinen birdie tuli kuudennelle reiällä ja toinen yhdeksännelle. Takaysillä hän Nummenpää ei enää bogeihin sortunut, mutta 12. reiälle tuli vielä yksi birdie lisää.

Kaksi reikää ennen loppua Nummenpää oli tasatuloksessa samassa ryhmässä pelanneen Grantin kanssa ja lyönnin tuolloin kärjessä ollutta Ruotsin Lisa Petterssonia perässä. Petterson oli jo kierroksensa päättänyt tulokseen -9.

Toiseksi viimeisellä reiällä Grant laittoi kirivaihteen silmään ja lopetti kahteen perättäiseen birdieen. Kun samaan aikaan Nummenpää teki kaksi paria, oli suomalaisen tyytyminen jaettuun kolmanteen sijaan yhdessä neljän muun pelaajan kanssa.

Jaettu kolmas sija tuotti Nummenpäälle tasan 10 000 euron tilin, kun toiseksi sijoittunut Petterson tienasi 22 500 euroa.

Ruotsalaisten panos oli muutenkin vahva, sillä Grantin ja Pettersonin kaksoisvoiton lisäksi Maja Stark ja Jessica Karlsson jakoivat Nummenpään kanssa kolmatta sijaa.

Muista suomalaisista Linda Osala sijoittui hienosti jaetulle 19. sijalle ja Emily Penttilä oli 42:s.

Seuraavan kerran Ladies European Touria pelataan Suomessa, sillä ensi viikolla Ahvenanmaalla pelataan Ladies Finnish Open.