Nummenpäällä superpäivä LET:n karsinnoissa – nousi viidenneksi kahden kierroksen jälkeen

Elina Nummenpää on hyvissä asemissa kahden päivän jälkeen.

Kokenut Elina Nummenpää vastasi sunnuntaina päivän parhaasta tuloksesta Marrakechissa pelattavassa karsintafinaalissa.

Kolme pelaajaa onnistui kiertämään sunnuntaina kentän 66 lyönnillä Marokossa pelattavassa Ladies European Tourin karsintafinaalissa. Yksi heistä oli Suomen Elina Nummenpää, joka nousi tuloksissa upeasti jaetulle viidennelle sijalle.

Finaalikarsinnan viisi parasta pelaajaa saavat kategorian 5b LET:lle, mikä tarkoittaa ensi kaudella melko hyviä pelimahdollisuuksia. Mikäli viidettä sijaa jakaa useampi pelaajaa, mennään jatkorei’ile.

Nummenpää on nyt yhteistuloksessa viisi alle parin. Hän aloitti karsinnat 73 lyönnin kierrostuloksella.

34-vuotiaalla Nummenpäällä on urallaan takana 54 starttia. Päättyneellä kaudella hän pääsi osallistumaan ainoastaan kahteen kilpailuun, joista toisessa hän sijoittui hienosti 24:nneksi.

Nuutinen ja Koivisto hyvissä asemissa

Hyvissä asemissa ovat myös Sanna Nuutinen ja Tiia Koivisto, jotka jakavat 22. sijaa. Heidän yhteistuloksensa on kahden kierroksen jälkeen -2.

Nuutinen pelasi tänä vuonna ensimmäisen kautensa LET:llä osallistuen kahdeksaan kilpailuun. Niissä hän sijoittui kolme kertaa rahasijoille ja joutuu nyt hakemaan vauhtia karsinnoista. Koivistolle tämä vuosi oli ensimmäinen ammattilaisena, ja hän pelasi LET Access -kiertuetta, jonka rankingissa hän oli 40:s.

Karsinnan 25 parasta saa kiertueelle kategorian 8a, jolla voi kuitenkin olla vaikea päästä pelaamaan suosittuja kilpailuja kiertueella – varsinkin, kun kisoja pelataan tätä nykyä kovin vähän.

Vartiainen putosi kärkivauhdista

Karsinnat 70 lyönnin kierroksella aloittanut Oona Vartiainen pelasi tänään tuloksen 75 ja putosi yhteistulokseen +1 ja 53. sijalle.

Jenna Mäihäniemi (+2) jakaa 61. sijaa. Niina Liias ja Leena Makkonen jakavat 70. sijaa lyönnin heikommalla tuloksella.

Neljän kierroksen jälkeen 60 parasta pelaajaa jatkavat päätöskierrokselle, joten Mäihäniemen, Liiaksen ja Makkosen pitää parantaa hieman huomenna peliään. Tuloksessa +7 olevan Linda Henriksonin pitää onnistua huomenna erinomaisesti, mikäli mielii pelata myös tiistaina.

Kisan kärjessä on Yhdysvaltain Casey Danielson tuloksella -11 (67-66).  Kaiken kaikkiaan kisassa on mukana 106 pelaajaa. Kisa pelataan Palmgolf Ourikan & Amelkis Golf Clubin kentillä.

Juttua korjattu: Finaalikarsinnassa pelataan viisi kierrosta ja cut on neljän kierroksen jälkeen.