Nummenpää ja Nuutinen pelasivat itselleen töitä Ladies European Tourilta

Elina Nummenpäällä oli keskiviikkona lyönti

Elina Nummenpää ja Sanna Nuutinen sijoittuivat hienosti 25 parhaan joukkoon tänään päättyneissä Ladies European Tourin karsinnoissa. Nummenpää oli lähellä yltää viiden parhaan joukkoon, mikä olisi tuonut karsinnan parhaan kategorian kiertueelle.

Elina Nummenpää jäi lyönnin päähän neljän naisen uusinnasta Ladies European Tourin karsintafinaalissa viidennestä sijasta. Kisan viisi parasta naista saivat hyvän kategorian (5b) kiertueelle ensi kaudeksi.

Päätöspäivään jaetulta kolmannelta sijalta lähtenyt Nummenpää pelasi tänään pariin ja yhteistulos -8 riitti lopulta jaettuun yhdeksänteen sijaan, mikä on tiukassa kisassa hieno saavutus.

Karsinnan 25 parasta saa kiertueelle kategorian 8a, jolla pääsee pelaamaan mukavasti kilpailuja. Se ei todennäköisesti riitä aivan kaikkiin turnauksiin.

Nummenpään lisäksi myös Sanna Nuutinen sai saman kategorian. Hänen yhteistuloksensa viisipäiväisessä karsinnassa oli -6 ja sijoitus jaettu 16:s.

Sen sijaan Tiia Koiviston oli tyytyminen jaettuun 26:een sijaan tuloksellaan -4. Hän selvisi uusintaan paikasta 25 parhaan joukossa, mutta ei tällä kertaa onnistunut riittävän hyvin noustakseen kiertueelle.

Kahden suomalaisnaisen yltäminen kiertueelle on hyvä saavutus, sillä myös viime vuonna Nummenpää oli paras suomalainen. Hän oli tuolloin 34:s.

Vuonna 2016 Nummenpää oli ainoa suomalainen, joka selvitti karsinnoissa cutin. Tänä vuonna viimeiselle kierrokselle selvisi peräti viisi suomalaista, joten kehitystä on tapahtunut.

Oona Vartiaisen sijoitus oli jaettu 35:s yhteistuloksella -2 ja eilen loistaneen Jenna Mäihäniemen jaettu 45:s (par).

Tänään parhaista kierrostuloksista vastasivat Nummenpää ja Vartiainen, jotka kiersivät kentän 72 lyönnillä.

Karsinnan voitto ratkaistiin kolmen naisen uusinnassa, jossa paras oli Yhdysvaltain Casey Danielson. Toisen sijan jakoivat kokenut espanjalainen Carmen Alonso ja ranskalaisamatööri Manon Molle.

Kaksi muuta kunnon kategorian saanutta pelaajaa olivat Englannin Gabriella Cowley ja Norjan Karoline Lund.

Kiertue ei ole vielä julkaissut ensi vuoden aikatauluaan. Viime vuonna se starttasi helmikuussa Australiassa. GoGolfin tietojen mukaan LET yrittäisi saada kauden alkuun usean Australiassa pelattavan kilpailun rypästä. Kilpailut pelattaisiin yhteiskilpailuna paikallisen naisammattilaiskiertueen kanssa.

Ensi vuonna Nuutisen ja Nummenpään lisäksi Ladies European Tourilla pelaavat myös Ursula Wikström, Noora Tamminen, Minea Blomqvist-Kakko ja Krista Bakker.

Edessä on siis varsin mielenkiintoinen kausi.