Hyppää sisältöön

NRG Openissa tähtiloistoa European Tourilta NHL:ään!

Erik Myllymäki pelaa kotikentällään isoista rahoista

Kotimaan toiseksi suurin kilpailu, NRG Open Hosted by Veikko Salli on kerännyt Nokian kentälle kotimaan parhaat golfarit. Kolmen päivän kisassa jaetaan mahtavat palkintorahat, ja osallistujalista on sen mukainen.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden rahakkain kilpailu, NRG Open 2019 Hosted by Veikko Salli käynnistyy torstaina. Lauantaihin asti käytävän kilpailun palkintopotti on kauden ylivoimaisesti suurin, peräti 50 000 euroa. Miesten sarjassa palkintorahaa on jaossa 36 000 euroa, ja naisten puolella palkintopotti on 14 000 euroa.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty NRG Open oli upea kilpailutapahtuma, ja tänä vuonna Nokialla asiat tehdään vielä isommin. Kilpailun viime vuonna voittanut Kim Koivu tulee puolustamaan voittoaan, mutta järjestäjät ovat hakeneet kilpailuun myös golfin ulkopuolisia vetonauloja, sillä NHL-jääkiekkoilijat Patrik Laine ja Sami Vatanen lähtevät ottamaan mittaa Suomen golfkärjestä.

Tasoituksella 7,4 pelaava Laine saa kahdelle ensimmäiselle päivälle kiriapua samaan ryhmään arvotuista Peter Erofejeffista ja Tyko Tuohimaasta. Vatanen (tasoitus 4,6) puolestaan pelaa Peter Puhakan ja Tuomas Salmisen kanssa.

Nokia River Golfin omat pelaajat ovat varmasti vahvoilla, kun kilpailun voittajaa aletaan tosissaan ratkoa. Erik Myllymäellä on kovat odotukset kilpailua kohtaan.

”Kilpailusta on tulossa todella hyvä happening. Kenttä on ainakin tikissä, sen voin luvata. Ja vaikka kenttä saattaa tiipaikalta näyttää lentokentältä, avausten kanssa pitää olla tarkkana, sillä raffeja on kasvatettu aika pitkäksi. Väyläosumat ovat arvossaan”, Myllymäki tietää kertoa.

Myllymäki kävi pelaamassa harjoituskierroksen yhdessä Sami Vatasen kanssa, ja hän oli vaikuttunut New Jersey Devilsin puolustajat otteista golfviheriöillä.

”Vatanen pelasi hyvin. He osaavat kyllä lyödä hyviä lyöntejä, mutta saa nähdä, miten he saavat tehtyä tulosta. Jos he onnistuvat pelaamaan seiskalla alkavan kierrostuloksen, niin se on kova juttu”, viime vuoden NRG Openissa yhdeksänneksi sijoittunut Myllymäki ennakoi NHL-miesten tuloskuntoa.

Nokialle odotetaan yleisöä sankoin joukoin seuraamaan huippugolfia, ja Myllymäellä onkin antaa katsojille muutama vinkki hyvistä katselupaikoista.

”Meillä on hyvä kenttä seurata kilpailuja. Ja ryhmät on arvottu niin, että siellä on paljon mielenkiintoisia nimiä samassa nipussa. Ja väylistä voisi sanoa, että vitonen ja kutonen ovat sellaisia reikiä, missä on hyvä katsella peliä”, Myllymäki vinkkaa.

Myös naisten kilpailussa nähdään paikan päällä viime vuoden voittaja, kun naisten Euroopan kiertuetta pelaava Ursula Wikström asettuu lähtöviivalle. Muista naishuipuista paikalla ovat muun muassa Noora KomulainenKrista Bakker ja Elina Nummenpää.

Kilpailu käynnistyy torstaina kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan huippugolfia paikan päälle.

Etsi luettavaa