Hyppää sisältöön

Nouseeko Koivu kympin sakkiin avauskisan ensimmäisellä kierroksella?

Kim Koivun heikko jakso kierroksen keskellä oli kohtalokas

Kim Koivu on aloittanut erinomaisesti Honma Hong Kong Openin.

Kim Koivu on nousussa Hongkongissa pelattavassa European Tourin kauden 2019 avauskisassa. Helsinkiläinen on pelannut 16 reikää ja on tuloksessa -2. Yksi birdie loppuun ja Koivu voi nousta avauspäivän jälkeen kymmenen parhaan joukkoon.

Birdie on mahdollinen, sillä sää Hongkongissa on muuttunut tuloksenteon kannalta helpoksi. Aamupäivän kova tuuli on tyyntynyt huomattavasti, mikä helpottaa pelaajien mahdollisuuksia birdien tekoon.

Toisaalta 11. reiältä startanneella Koivulla on jäljellä vielä yhdeksikkö, joka on tilastojen perusteella ollut tänään kaikkein vaikein pala purtavaksi pelaajille. Sen keskiarvotulos on ollut peräti 4,38 (par 4).

Vaikeasta säästä kärsi valitettavasti Kalle Samooja, joka lähti tänään kierrokselle aamulla ensimmäisessä ryhmässä. Samoojan tulokseksi muodostui 74 (+4).

”Oli aika raskas aamu. Neljän jälkeen olin jo salilla. Keliä on huono syyttää, mutta sen kanssa kävi vähän huono tuuri. Aamulla oli 10 metrin puuskittainen tuuli, joka näkyy tuloksissa valitettavasti”, Samooja sanoi tiedotteessaan.

”Tuuli toki osittain vaikutti, kun kenttä on kapea ja greenit pieniä, mutta löin palloa myös vähän huonosti. Hyvä lähipeli piti tulosta kurissa, pari birdieä olisi voinut mennä lisääkin, mutta aika taistelua tämä oli.”

Kilpailun kärkeen on siirtynyt Englannin Aaron Rai, joka pelasi tuloksen -5. Sergio Garcia nousi kovan loppukirin ansiosta tulokseen par (70), ja ennakkosuosikki Tommy Fleetwood avauskierros sujui 69 lyönnillä (-1).

Honma Hong Kong Open pelataan Fanlingin kentällä.

Tulospalvelu

European Tourin näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa