Hyppää sisältöön

Nordic Leaguella kovat keinot käyttöön – rahasakkoja hitaasta pelistä ilman varoituksia

Nordic Leaguessa pyritään nopeaan peliin tällä kaudella

Tanskan Ecco Tourilla ei juurikaan piitata yleisistä käytännöistä golfin sääntötulkinnoissa. Kiertue pyrkii kitkemään hitaan pelaamisen luomalla säännöt täysin omien mieltymystensä mukaisesti.

Ecco Tourilla on historian varrella tehty usein toimenpiteitä hitaan pelaamisen kitkemiseksi. Aikanaan kiertueella oli käytössä sääntö, jossa koko ryhmää rangaistiin hitaasta pelistä sakoilla. Ei ollut väliä oliko yksi pelaaja hidas, vaan kaikki saivat rahallisia sakkoja. Säännöstä luovuttiin kuitenkin kohtalaisen nopeasti. 

Tänä vuonna Ecco Tour ryhdistäytyy jälleen edelläkävijänä hitaan pelaamisen kitkijänä. 60 sekunnin aikaraja jokaisessa lyönnissä astuu voimaan saman tien. Pelaajia rangaistaan jokaisesta ylityksestä. Poikkeuksia ei ole luvassa, vaan sakot napsahtavat paikasta ja tilanteesta riippumatta – ilman huomautuksia ja varoituksia. 

Pitkät sääntölitanjat on julkaistu kiertueen nettisivulla. Kiertue ei tule käyttämään normaaleihin sääntöihin kirjattuja merkintöjä, joissa ensimmäinen pelaaja saa 50 sekuntia aikaa lyödä, toinen 40 sekuntia ja kymmenen prosentin lisäys. 

”Kaikissa Nordic Leaguen kisoissa kaikki lyönnit on suoritettava 60 sekunnin aikana. Aika sisältää kaiken valmistautumisen ja lyöntiin käytetyn ajan mukaanlukien olosuhteiden arvioinnin, hanskojen poistamisen, mailavalinnat, mittaamiset ja itse lyöntisuorituksen”, tiedotteessa kerrotaan. 

Kiertue korostaa, että poikkeuksia ei ole. Ainoa asia, jonka takia suoritus saa venyä yli minuutin on sääntötulkinnat, joihin tarvitaan tuomarin apua. Luonnollisesti myös edessä olevat pelaajat tai lähellä olevien pelaajien suoritusten odottaminen jätetään pois lyöntiajan laskemisesta. 

Jokaisesta rikkomuksesta on luvassa 20 euron sakko. Jos samalla kierroksella huonoja aikoja tulee viisi kappaletta, loppuu kilpailu siihen. Pelaajilla ei ole oikeutta riitauttaa ratkaisua kesken kierroksen, vaan siihen annetaan mahdollisuus kierroksen jälkeen, ennen tuloskortin palautusta. 

Pelaajia ei myöskään varoiteta etukäteen kellottamisesta. Turnauksen tuomarit ja muut toimihenkilöt kellottavat aikoja. Kiertue myös korostaa, että yleisön, pelaajien tai muiden paikallaolijoiden kaikki todisteet hitaista suorituksista OTETAAN huomioon ja sakkoja voidaan jakaa myös jälkikäteen. Tämä on vahvasti eri linjassa golfin sääntöjen kanssa, joissa juuri poistettiin kotisohvilta tai katsojien antamat ilmiannot. 

Viidesta ensimmäisestä huonosta ajasta annetaan 20 euron sakko. Kun viisi rikkomusta tulee kauden aikana täyteen, saa pelaaja sadan euron ekstrasakon. Tämän lisäksi jokaisesta seuraavasta rikkomuksesta tulee uusi sadan euron rangaistus. 

Säännöt kokonaisuudessaan

 

 

Etsi luettavaa