Hyppää sisältöön

Nordic League päättyi Pärnuun – Väisänen ja Ruuska parhaat suomalaiset rankingissa

Linus Väisänen oli kaudella 2019 paras suomalainen Nordic Leaguen rankingissa.

Lauri Ruuska ja Linus Väisänen sijoittuivat yhdeksänneksitoista Nordic Leaguen päätöskilpailussa Pärnussa. Kausi on nyt paketissa.

Nordic League ei tuottanut tänäkään vuonna uusia suomalaispelaajia Challenge Tourille. Nousu sarjaporrasta ylemmäksi olisi vaatinut suomalaisilta sijoittumisen viiden parhaan joukkoon kiertueen rankingissa. Se ei kuitenkaan toteutunut, sillä Linus Väisänen oli parhaana suomalaisena 15:s.

Nordic League on niitä harvoja toureja, joilla pelaajat laitetaan järjestykseen ansaitun rahan perusteella. Noin 18 000 euroa kauden aikana tienannut Väisänen jäi viidennestä sijasta 13 000 euron päähän.

Kauden päätöskisa päättyi tänään Pärnussa, jossa Väisänen sijoittui jaetulle 19. sijalle tuloksella -7. Samaan tulokseen päätyi myös Lauri Ruuska, kiertueen toiseksi paras suomalainen rankingin perusteella.

Ruuskan lopullinen sijoitus oli 21:s. Hän tienasi Nordic Leaguessa noin 14 000 euroa. Hän otti ison loikan ylöspäin rankingissa, sillä vuotta aiemmin hänen sijoituksensa oli 40:s, mikä oli myös paras suomalaisnoteeraus tuona vuonna.

Edellisen kerran suomalaispelaaja on noussut Nordic Leaguesta Challenge Tourilla vuonna 2016, kun Oliver Lindell sijoittui toiseksi. Vuotta aiemmin Tapio Pulkkanen oli ykkönen.

Tänä vuonna Nordic Leaguen kokonaiskilpailun ykkönen oli  rankingin voitti Tanskan Niklas Nørgaard Møller, joka sijoittui Pärnussa toiseksi tuloksella -16. Päätöskilpailun ykkönen oli Ruotsin Mikael Lindgren tuloksella -18.

Juuso Kahlos sijoittui 34:nneksi. Kalle Sneck oli 37:s.

Tulospalvelu | Nordic Leaguen lopullinen ranking

  

Etsi luettavaa