Hyppää sisältöön

Nordcenterissä saatiin norjalaisvoittaja – yllätysnimi paras suomalainen Nordic Leaguen kisassa

Elmo Gerkman sijoittui hienosti viidenneksi Nordcenterissä. KUVA: JUHA HAKULINEN

The Nordcenter Fream Extremen voittoa juhli Norjan Jarand Ekeland Arnøy yhteistuloksella kymmenen alle parin. Suomalaisista parhaiten onnistui amatööri Elmo Gerkman, joka ylsi komeasti jaetulle viidennelle sijalle.

Nordcenterissä tehtiin torstaina vaikea mutta ainoa mahdollinen päätös, kun kilpailu typistettiin kierroksella 36 reiän mittaiseksi. Syynä tähän olivat rankkasateet, joiden takia kenttä lainehti.

Torstaina 16 reikää pelannut Jarand Ekeland Arnøy joutui pelaamaan perjantaiaamuna kaksi reikää, Fream-kentän 8. ja 9. reiät. Hän teki molemmille parit, joten hän jäi tuloksessa -10 odottelemaan, saavatko takana tulevat hänet kiinni.

”Oli mielenkiintoista pelata vain kaksi reikää, kun on täysin tietämätön, miten kaverit tulevat pelaamaan, kun he vasta kohta starttaavat kierrokselleen. Mutta yritin tehdä birdiejä, mutta niitä ei tullut”, Arnøy jutteli aamulla kahdeksan jälkeen, kun hän oli lopettanut kierroksensa.

Kierroksen edetessä muutamat pelaajat tekivät kovaa nousua, ja heistä lähimmäksi Arnøyta pääsi Ruotsin Adam Andersson. Hän olisi tarvinnut viimeiselle reiälle birdien, jotta olisi päässyt Arnøyn kanssa tasoihin, mutta kolmen putin bogi tiputti ruotsalaisen tulokseen -8. Se riitti kuitenkin kakkostilaan.

Palkintojenjaossa oli helpottunut Arnøy, joka oli koko päivän odotellut Nordcenterin klubitalolla kisan päättymistä.

”En voinut tehdä mitään tilanteelle, joten oli vain odotettava. Pari kaveria teki hyvää nousua, mutta onneksi säilytin lopulta ykköspaikan”, sanoi tämän kauden toisen voittonsa Nordic Leaguessa ottanut Arnøy.

Iloisimmasta suomalaisesityksestä Nordcenterissä vastasi Nurmijärven Golfklubia edustava Elmo Gerkman. Kierrostulokset 70–69 pelannut Gerkman oli todella tyytyväinen viitostilaansa.

”Päällimmäisenä fiiliksenä on huojennus. On ollut vaikea vuosi, eikä pelkästään golfin takia. Oli mukava saada tällainen onnistuminen tähän. Tämä merkitsee todella paljon”, Gerkman sanoi ja viittasi isänsä äkilliseen poismenoon aiemmin kesällä.

Pelillistä antia pohdittaessa Gerkman nosti esiin yhden selkeän asian.

”Putti on ollut se, mikä tökkinyt koko kauden. Nyt kun se on kunnossa, ja lyönti on hyvä, niin kyllä sieltä silloin hyvä tulos tulee. Nyt tuli kolmea eagleakin kahteen kierrokseen. Se on aika hyvä suoritus”, hän nauroi.

Gerkmanin oli ainoa suomalainen kärkikymmenikössä, mutta top-20:een mahtuivat Eetu IsometsäNiclas HellbergJuuso KahlosRasmus Karlsson ja Antti Ahokas. He jakoivat 18:tta sijaa tuloksessa -1.

Nordic Leaguen visiitti Suomeen oli tämän kauden osalta kahden kilpailun mittainen. Ensi viikolla kiertueella kilpaillaan jälleen Ruotsissa.

Tulospalvelu

Lähde: Suomen Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa