Hyppää sisältöön

Nordcenterin hallitus vastustaa kauppoja – salaperäinen ostotarjous tuskin johtaa mihinkään

Nordcenterin kentät tunnetaan loistavasta kunnostaan.

Nordgolf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Paasivaara pitää golfkentästä jätetyn ostotarjouksen läpimenoa epätodennäköisenä. 

GoGolf uutisoi hiljattain Nordgolf Oy:n eli Nordcenterin osakkaille kirjeitse toimitetusta ostotarjouksesta, jonka oli jättänyt Virossa asuva ruotsalainen Olof Gisslén Viroon rekisteröidyn yrityksen nimissä.

Näyttää vahvasti siltä, että osakekaupat eivät toteudu. Yksi syy tähän on se, että Nordcenterin hallitus ei ole osakekauppojen kannalla. Mikäli hallitus päättää evätä suostumuksen, muun muassa osakkeisiin liittyvä pelioikeus ja äänioikeus eivät siirry ostajalle.

”On epätodennäköistä, että annamme suostumusta kaupoille”, Nordgolf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Paasivaara sanoi GoGolfille.

Golfpiireissä on ostotarjouksen jälkeen liikkunut huhuja, että sama taho olisi jättänyt ostotarjouksen myös Hirsala Golfin osakkeista. Hirsalan hallituksen puheenjohtaja Pia Maria Halttunen tappaa kuitenkin huhut lennosta.

”Olen kuullut samoja huhuja, mutta ne eivät pidä paikkansa”, Halttunen kertoi.

Gissléniä ei ole tavoitettu

Nordcenterin ostajataho on pysynyt myös ostoprosessin aikana sangen salaperäisenä hahmona. Olof Gisslén ei ole ollut yhteyksissä Nordcenterin hallitukseen, ja Paasivaaran mukaan yrityksistä huolimatta häneen ei olla myöskään saatu yhteyttä.

Nordcenterin hallitus on myös tehnyt omia taustaselvityksiä ostotarjouksen jättäneestä yhtiöstä. Niissä on selvinnyt, että se on perustettu helmikuussa 2018 vähimmäispääomalla, eikä yrityksellä ole muuta liiketoimintaa.

Paasivaaran mukaan olisi hyvin epätodennäköistä, että ostotarjouksen tekijällä olisi resursseja viedä läpi mittavia investointeja, joihin ostotarjouksessa viitattiin. Siksi tarjouksen hyväksymistä pidetään riskinä golfkentän tulevaisuuden kannalta.

”Yhtiön hallitus on arvioinut ostotarjousta yhtiön kannalta ja pitää tuntemattoman, vastaperustetun ulkomaalaisen yhtiön pyrkimystä hankkia suuri määrä yhtiön osakkeita yritysvaltauksen yrityksenä, joka toteutuessaan aiheuttaisi vakavan taloudellisen riskin yhtiölle ja sen muille osakkeenomistajille”, hallitus tiedotti osakaskirjeessä.

”Olemme hieno mutta emme elitistinen klubi”

Paasivaaran mukaan Nordcenterissä keskitytään tästä eteenpäin oman strategian läpiviemiseen. Sen keskiössä on tehdä Nordcenteristä jäsenpohjainen kenttä, joka tarjoaa jäsenistölle monipuolisia palveluja.

Mikäli muutos yhtiöjärjestykseen menee läpi, jatkossa Nordcenterin jäsenyys ei edellytä osakkuutta. Paasivaara näkee mahdollisuudet muutosprosessin läpiviemiseen hyvänä, sillä Nordgolf Oy:n merkittävät omistajat puhaltavat nyt yhteen hiileen.

”Hyvinvoiva golfyhteisö on kaikkien intressi. Haluamme tehdä Nordcenteristä kaikille jäsenille avoimen. Olemme hieno, mutta emme elitistinen klubi”, hän luonnehtii.

Etsi luettavaa