Hyppää sisältöön

Nordcenter Fream on jo iskussa – värikäs ja pinnat kunnossa

Nordcenterin Fream-kentän viheriöt olivat toukokuun 11. päivänä todella mainiossa kunnossa. KUVA: TEEMU TYRY

Ruoho kasvaa kenttärankingissa toiseksi sijoittuneella kentällä verkalleen, mutta väylien pinnat ja viheriöt ovat haastavaan talveen ja kevääseen nähden mainiossa kunnossa.

Senior Tourin kilpailuun viikonloppuna osallistuva Tuure Halonen houkutteli allekirjoittaneen sparraajaksi harjoituskierrokselle Nordcenterin Fream-kentälle.

Nordcenterista on aiemmilta keväiltä erinomaisia kokemuksia, joten päiväretken raivaaminen Raaseporiin suuntautuvalle kierrokselle tuntui lähes velvollisuudelta.

Nordcenteriin saavuttaessa molemmin puolin ajorataa aukeaa laajaa näkymää kentälle.

Värikirjo oli odotetun kirjava, kevät on myöhässä ja ruohon kasvu vielä satunnaista.

Viheriöiden tasalaatuisuus antaa luottoa

Freamin tiiauspaikoilla ruohoa on olemattomasti. Tämä ei käytännössä häiritse, sillä pinta on kiitettävän tasainen ja riittävän kova.

Yöllisestä kovasta sateesta huolimatta kenttä on kauttaaltaan kuiva.

”Jää on kyllä tehnyt talvella tuhojaan. Selvisimme kuitenkin pahimmalta, kasvupisteitä on runsaasti”, määrittää kenttämestari Staffan Lundmark tilannetta.

Ensimmäinen viheriö yllättää positiivisesti. Ruohoa on niukalti, pinta on erinomaisessa kunnossa ja pallo kulkee loogisesti ja hyvällä vauhdilla.

Putattavuus on läpi kierroksen nautintoa tuovalla tasolla. Viheriöt olivat keskiviikkona käytännössä virheettömät.

”Viheriöillä kyllä näkyy se, että niitä on ilmastettu ja kylvetty. Lämpimämpiä kelejä läpi vuorokaudeksi tässä nyt kaikkein eniten tarvittaisiin”, Lundmark muistuttaa kaikkien kenttämestarien yhteisestä toiveesta.

Väylien ja useimpien viheriöiden pohjaväri on vielä ruskea.

”Kyllä siellä on ruohoversoja tulossa. Perusväri muuttuu säiden lämmetessä vihreäksi.”

Ruohonkasvu on Norcenterin Freamin näyttävimpiin kuuluvan viidennen väylän tiiboksissa vasta käynnistymässä. KUVA: TEEMU TYRY

Peruskorjauksen jäljiltä pinnat kunnossa

Tunnustusta ansaitsevat myös viheriöiden ympäristöjen ja väylien tasalaatuisuus. Pinta on napakka, ja sen alla on miellyttävän kuohkeaa maaperää.

Mailan liikkeen tielle ei Freamilla tule savipohjaista maata. Kuoppia ja epätasaisuuksia on harvassa.

”Vuosina 2008–2009 Freamille tehtiin mittava peruskorjaus, jota suunnittelija Ronald Fream oli valvomassa.”

”Pinnat tehtiin uusiksi, massiivisilla hiekotuksilla ja holkituksilla ne on saatu vettä läpäiseviksi. Tätä työtä jatketaan edelleen”, löytää Lundmark pyydettäessä syitä väylästön pelattavuudelle.

”Normikevääänä en olisi tyytyväinen kentän kuntoon, mutta vaikeista sääolosuhteista huolimatta olemme selvinneet mielestäni hyvin.”

Kuva Fream-kentän seitsemännen tiiauspaikalta. Merelle on mainio näköala ulosmenon kaikilta väyliltä, sekä toisella puoliskolla kahdelta viimeiseltä. Kuva: TEEMU TYRY

Maisemointi avartaa näkymiä merelle

Tuure Halonen, jolla on edellisestä vierailusta Nordcenteriin useampi vuosi, nostaa peukkua puiden harvennuksille väylien väliltä sekä erityisesti merenrantaan rajoittuvilta rei’iltä.

”Seitsemännen ja kahdeksannen maisemat ovat monta luokkaa nautittavampia myös rantakasvillisuuden perkaamisen johdosta. Hienolla ja kunnoltaan valmiilla kentällä saamme viisikymppisten kiertueen viikonloppuna aloittaa”, hän iloitsee.

Nordcenterin Benzin seitsemäs  on malliesimerkki metsämaisemaan tyylikkäästi upotetusta väylästä.
Nordcenterin uudempi kenttä Benz on kierrosmäärillä mitattuna Freamia suositumpi. KUVA: TEEMU TYRY

Nordcenterin Benz avautuu Lundmarkin arvion mukaan perjantaina 20. toukokuuta.

Kenttärankingissa Suomen ykköseksi toistamiseen valittu Nordcenterin ravintola on yksi tärkeimmistä keihäänkärjistä palvelukokonaisuudessa.

”Ravintola-alalla on kova työvoimapula. Onnistuimme saamaan myös alkavalle kaudelle erinomaisen tiimin. Rima pidetään korkealla ravintolapalveluiden osalta”, lupaa toimitusjohtaja Antti Ahti.

Etsi luettavaa