Hyppää sisältöön

Noora Komulaisella vahva päivä Halmstadissa – Matias Honkala johtaa Espanjassa

Noora Komulainen on sijoittunut koko urallaan 11 kertaa kärkikymmenikköön LET:lla. Kauden paras sijoitus on 11:s Etelä-Afrikasta. KUVA: LET

Noora Komulainen -3 (69) pelasi ainoana seitsemästä suomalaisesta alle parin Skandinavian Mixed -kilpailun avauskierroksen. Kärkeen on matkaa neljä lyöntiä. Challenge Tourin Katalonian kisassa Matias Honkala (-4) jatkoi siitä, mihin Tsekissä sunnuntaina kisan päätti, pelaten päivän parhaan tuloksen.

DP World Tourin ja LET:n toisen yhteiskisan kärkinelikko, Matthieu Pavon, Santiago Tarro, Graig Howie ja italialainen naisamatööri Carolina Melgrati pelasivat Solheim Cupiakin emännöineen Halmstad Golfklubbin kentän tulokseen -7 (65).

Miehistä yksikään ei ole pääkiertueella voittanut, Melgrati on amatöörien maailmanlistalla 23:s. Arizonassa opiskelevalla italialaisella on kokemusta voittamisesta yliopistokisoista.

Suosikeista parhaiten avasi LET:lla koko kauden loistanut Linn Grant -5 (16 reikää).

Ykkössuosikki Alex Noren +1 (16 reikää) antoi kärjelle melkoisesti siimaa.

Noora Komulainen osui väyliin

Noora Komulainen -3 (-69) on avauspäivän jälkeen 30:n ensimmäisen joukossa, muut suomalaiset cut-rajan takana.

”Pääsin hyvin tiiltä ulos, pelasin siistiä kenttäpeliä ja pari puttiakin laitoin sisään. Mielestäni set-up kentälle miesten ja naisten välillä on varsin onnistunut. Näin ainakin koin asian omassa ryhmässäni”, Komulainen kertoi päivästään.

Tapio Pulkkanen +4 tuskaili usean otteeseen avaustensa kanssa. Suosikkeihin kuuluva Sanna Nuutinen +5 ei myöskään saanut kahden väliviikon jälkeen peliään uomiinsa.

Sami Välimäki +1 on niukasti sadan joukossa, Tiia Koivisto +3, Ursula Wikström +2 ja Emily Penttilä +5 Pulkkasen ja Nuutisen tavoin ison haasteen edessä selvitäkseen jatkoon.

Kisan isäntä Henrik Stenson -2 oli avauspäivänä emäntää Annika Sörenstamia +2 edellä.

Tulospalvelu

Matias Honkalan vire jatkui tutulla kentällä

Matias Honkala sai ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan komean ykköstilan Hirsalan kilpailusta
Matias Honkala on pelannut kaksi viimeistä kierrosta Challenge Tourilla tuloksin 65-66.
KUVA: TEEMU TYRY

Tsekissä sunnuntaina päivän parhaalla tuloksella (65) yhdeksänneksi noussut Matias Honkala pääsi avauskierokselleen Emporda Challengessa odotettua helpompiin olosuhteisiin.

”Ennusteessa oli kovaa tuulta, mutta ei se sitten noussutkaan koko päivänä. Meillä aamupäivän pelaajilla oli sellainen 1-2 mailan tuuli. Hyvin vetelin taas, ei mitään ihmeellistä ollut kierroksen aikana”, Honkala ynnäsi päivänsä.

Empordan molemmat kentät ovat Honkalalle erittäin tuttuja Challenge Tourin kisasta edelliskaudelta, sekä kevään Nordic Leaguen kahdesta kisasta helmikuulla, joissa hän sijoittui neljänneksi ja toiseksi.

Viiden birdien lisäksi kortissa on päätösreiältä bogey.

Oliver Lindell pelasi kentän parissa ja on cut-rajan oikealla puolella sijaluvulla 47:s. Roope Kakon -1 sijoitu on päivän päätyttyä 29:s ja Ilari Saulon +3 cut-rajan takana 108:s

Tulospalvelu

Etsi luettavaa