Noora Komulaisella paras LET-sijoitus sitten vuoden 2016: ”Olen tosi onnellinen tästä onnistumisesta”

Noora Komulainen sijoittui viidenneksi Ladies European Tourin kauden avauskilpailussa. KUVA: TRISTAN JONES / LET

Noora Komulainen sai lentävän lähdön uudelle kaudelle.

Noora Komulainen sai loistavan alun kaudelle 2023 sijoittumalla Magical Kenya Ladies Openissa jaetulle viidennelle sijalle.

Kyseessä on 32-vuotiaan suomalaisen paras sijoitus Ladies European Tourilla seitsemään vuoteen. Vuonna 2016 Marokon-kisassa hän sijoittui neljänneksi.

Marokon-kilpailu on vuorossa myös ensi viikolla, mutta top 10 -sijoituksesta huolimatta kilpailu saattaa jäädä suomalaiselta väliin, sillä myöskään kärkikaksikko Aditi Ashokin ja April Angurasaraneen kategoria ei riitä paikkaan 450 000 dollarin kilpailussa.

”Näyttää siltä etten saa top 10 -paikkaa tältä viikolta, koska kisan ykkösellä ja kakkosella ei ole paikkaa myöskään. Ainoa keino päästä kisaan on se, jos jompi kumpi heistä kieltäytyy paikasta”, Komulainen kertoi GoGolfille.

Ehjä kisa

Keniassa Komulainen pelasi tasaisen turnauksen. Hän selvitti Hidingo Ridgen kentän par-tulokseen (74-74-71-73). Kentän par-luku on 73. Ennen päätöskierrosta Komulainen oli kahdeksantena, mutta onnistui nousemaan muutaman sijan sunnuntaina.

Kisan voittajalle hän jäi kolmetoista lyöntiä, mutta Intian Ashok (-13) olikin omaa luokkaansa. Hän voitti kilpailun peräti yhdeksän lyönnin erolla toisen sijan jakaneisiin Angurasaraneehen ja Alice Hewsoniin (-4). Neljännestä sijasta Komulainen jäi kahden lyönnin päähän.

”Olen tosi onnellinen tästä onnistumisesta. Viime vuosi oli vaikea äitiysloman jälkeen, mutta saimme työstettyä hyviä juttuja off seasonilla valmentajieni kanssa. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tuntui hyvältä pelata koko kisa”, Komulainen sanoi.

Viime kaudella Komulainen sijoittui rankingissa 74:nneksi, mikä tarkoittaa sitä, että hän ei saanut niin hyvä pelioikeutta kiertueelle kuin olisi toivonut. Siitä huolimatta Komulaisella on tavoitteet korkealla, ja avauskierroksen onnistumisen jälkeen siihen on myös hyvät perusteet.

”Tavoitteeni tälle vuodelle on pelata urani paras vuosi”, Komulainen sanoi.

Kaudella 2016 hän sijoittui kiertueen rankingissa 22:nneksi.

Nuutinen 20:s

Komulaisen lisäksi cutin kisassa läpäisi myös Sanna Nuutinen, joka sijoittui 20:nneksi. Nuutinen pääsee mukaan ensi viikon kilpailuun kutsulla.

Hänen lisäkseen 96 pelaajan joukkoon mahtuvat myös Tiia Koivisto ja Ursula Wikström, jotka Keniassa putosivat cutista.