Hyppää sisältöön

Noora Komulainen: ”Yhteiskilpailu on tosi upea askel eteenpäin”

Ursula Wikström ja Noora Komulainen ovat LET:n pistelistalla parhaat suomalaispelaajat
Ursula Wikström ja Noora Komulainen ovat pelanneet yhteensä 45 kilpailua LET:lla. KUVA: Teemu Tyry

Selkänsä kuntoon saanut Komulainen peukuttaa isosti kesäkuussa järjestettävälle Scandinavian Mixed -kilpailulle, ja uskoo tuloskuntonsa löytvvän kun terveysongelmat ovat takanapäin

Noora Komulaisen innostuksen maanantaina julkaistuun European Tourin ja Ladies European Tourin kisaan liittyen pysty aistimaan puhelimessa ensimmäisestä lauseesta ja  runsaista perusteista, joita Komulaiselta tulee pitkänä, mutta perusteltuna puheryöppynä.

”Olen tosi onnellinen tästä, kuten varmasti kaikki muutkin naispelaajat. Todella upea juttu. Ja se, että ensimmäinen tämän tason yhteiskisa tulee vielä Ruotsiin. Tukholmassa on toivottavasti katselijoita, minä ainakin uskon, että sinne voi tulla Suomestakin ihan kivasti väkeä kun ollaa tässä vieressä”, Komulainen avaa keskustelua.

Suomalaiset ovat yhteiskisoissa jopa edelläkävijöitä Euroopassa. Finnish Tourilla on pelattu useita kilpailuja, jossa on ollut käytössä yhteispotti, samoin NRG Openissa Nokialla ja Kivitippu–kilpailussa Lappajärvellä.

Komulainen oli talvella mukana kolmen kiertueen yhteiskisassa. Challenge Tourin, Staysure Tourin ja Ladies European Tourin pelaajat kohtasivat Jordaniassa.

”Se oli onnistunut pelinavaus, josta jäi paljon positiivisia mielikuvia, parannettavaakin. Fiilis miesten ja naisten pelatessa yhdessä on erilainen, näissä kisoissa tulee paljon uutta eteen ja voi oppiakin muiden kiertueiden pelaajilta”, Komulainen muistuttaa.

Kentän säätäminen tasapuoliseksi tuo haasteen

Jordaniassa voitto meni Challenge Tourin pelaajalle, LET:n Meghan MacLaren oli toinen kaksi lyöntiä heikommalla tuloksella. Yhdeksän ensimmäisen joukossa  hän oli ainoa nainen. Ursula Wikströmin sijoitus oli 25:s, Noora Komulaisen 54:s.

”Suurin piirtein sama määrä pelaajia kaikilta kolmelta tourilta pääsi jatkoon. Ehkä kenttä oli pitkä ja vähän helppo, sellainen jossa sai roiskia ympäriinsä. Se toi mielestäni etua CT:n pelaajille. Haaste se on jatkossakin rakentaa kenttä ja tiiauspaikat miesten ja naisten välillä yhtä vaikeiksi”, Komulainen aprikoi.

Annika Sörenstam lukeutuu Jack Nicklauksen (vas.) Lee Trevinon (kesk.) ja Gary Playerin tavoin lajin legendoihin, joiden vaikutus golfin viestinnässä on edelleen suuri.

Annika Sörenstam lukeutuu Jack Nicklauksen (vas.) Lee Trevinon (kesk.) ja Gary Playerin tavoin lajin legendoihin, joiden vaikutus golfin viestinnässä on edelleen suuri.

Getty Images

Scandinavian Mixed on taustoiltaan ja puitteiltaan huipputason tapahtuma. Isäntä Henrik Stenson vetää varmasti väkeä Bro Hof Slott Golf Clubille, samoin pro-amiin osallistuva emäntä Annika Sörenstam. Uusi kisaformaatti on kiinnostava, kesäkuun toinen viikonloppu ajankohtana avaa mahdollisuuden vauhdikkaiden kansanjuhlien järjestämiseen, jossa ruotsalaiset ovat joutuneet Made in Denmark  -kisaan verrattuna oppipojiksi.

Peli menossa kohden parempaa

Noora Komulainen oli alkuvuodesta LET:lla sijoilla kymmenes ja 11:s. Peli on lähtenyt kuitenkin kulkemaan kokonaisuutena paremmin loppukesästä ja syksystä.

”On ollut kiva päästä treenaamaan ja pelaamaan ilman kipuja. Se on muuttanut tekemistä ja valmiuksiani. Välilevyn pullistuma on vaivannut 2-3 vuoden ajan, nyt uskon, että sen kanssa on seuranta ja ennaltaehkäisy hyvällä mallilla. Olen sikälikin ihan innoissani.”

Komulainen pääsi ainona suomalaisena pelaamaan British Openin, lisäksi hän on neljässä viimeisessä kisassaan esittänyt reippaita otteita ja hyviä jaksoja, vaikka isoa menestystä ei vielä olet tullutkaan.

LPGA Tourin karsintoihin hän ei parin aiemman vuoden tavoin lähtenyt.
 

”Seuraava vuoden jakso on kohdallani hyvin merkityksellinen. Katsotaan sen kuluessa jatkoja, syksyllä 2020 tilanne voi olla toisenlainen”, Komulainen viittaa vuoteen 2020 ja olympialaisiin.

Suomalaisten keskinäisessä karsinnassa ( kaksi parasta maailmanlistalta pääsee, mikäli sijoitus on riittävän hyvä) GolfTalmaa edustava Komulainen on ainakin hetkellisesti jäänyt Ursula Wikströmin ja Sanna Nuutisen taakse.

”Nyt voi keskittyä vaan omaan tekemiseen. Treenaan nyt Suomessa, ennen kahta LET:n kisaa meistä aika moni pelaa vielä Espanjassa Santander Tourin kisan lämmittelynä. Lokakuuhun tämä uutinen Scandinavian Mixed -kilpailusta oli kyllä ihan fantastinen uutinen”, Noora Komulainen iloitsee vielä haastattelun päätteeksi.

Scandinavian Mixed, LET

Etsi luettavaa