Hyppää sisältöön

Noora Komulainen pitää maailmantähdet takanaan – nousi 11:ksi LPGA:n kilpailussa

Noora Komulainen on noussut kovaan vireeseen ja parhaaksi suomalaiseksi LET:n menestyksellä ja pisteillä mitaten. KUVA: LET

Noora Komulaisen upea menestys ISPS Handa World Invitationalissa avaa hänelle mahdollisuuden tavoitella sunnuntaina sijoitusta kärkikymmenikköön LPGA:n ja LET:n Pohjois-Irlannin yhteiskilpailussa.

LPGA:n kilpailukalenteriin kuuluvan kisan voittaja kuittaa sunnuntaina muhkean potin, $225,000, sekä voittajakategorian vuodelle 2024, jollei sellaista ole jo taskussa.

Kolmannen kierroksen jälkeen jatkavien kilpailijoiden määrä on 38. Syy on se, että viimeinen kierros pelataan samalla kentällä DP World Tourin kisaan osallistuvien kanssa.

Noora Komulainen on kisan positiivisia yllättäjiä. Kahdella eri kentällä pelattavassa kisassa hän on noussut ensimmäisen kierroksen (13.) jälkeen kaksi sijaa, yhden toisella ja yhden kolmannella kierroksella.

Lauantain tulos 71,-1 rakentui Galgorm Castle Coursella samalla kaavalla kuin edellisetkin. Ensimmäinen yhdeksikkö yli parin, toinen hyvän kirin myötä alle parin ja asemia parantaen.

Kisaa johtaa Englannin Gabriella Cowley (-6), kannoillaan Ryann O´Toole (-5) sekä Esther Henseleit (-5).

Komulainen (71-75-71,par) jakaa sijalukua 11:s neljän muun pelaajan kanssa.

Huomionarvoista on se, että kisan molemmat maailmantähdet ja Solheim Cupissa syyskuussa Euroopan joukkueen runkopelaajiin lukeutuvat Leona Maguire (+2) sekä Georgia Hall (+2) ovat suomalaisen takana tuloslistalla.

Mikäli Komulainen pitää nykyisen sijansa yhtä monen pelaajan kanssa jakaen, hän kuittaa palkintorahaa hieman yli 25 000 dollaria, sekä melkoisen määrän pisteitä LET:n ja maailmanlistalle.

13,12, ja 11.

Siinä Komulaisen sijaluvut kierrosten päätteeksi meneillään olevassa kilpailussa. Top 10-sijoitus LPGA:n kisassa olisi mainio lisä Noora Komulaisen ansiolistaan.

Elisa Viihde Viaplay näyttää yhdistetyn lähetyksen miesten ja naisten kisasta. Sunnuntain lähetysaika on 13.00-19.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa