Hyppää sisältöön

Noora Komulainen pelaa miljoonan dollarin kisoissa – kuusi suomalaista mukana Saudi-Arabiassa

Ursula Wikström ja Noora Komulainen vuorottelivat pitkään Suomen ykköspelaajina ennen Matilda Castrénin aikakauden käynnistymistä

Royal Greens Golf & Country Clubin kentällä Jeddahissa pelataan yhdeksän päivän jaksoon kaksi kisaa, joissa palkintorahaa jaetaan yhteensä kaksi miljoonaa dollaria.

LET:n pelaajilla on torstaista seuraavan viikon perjantaihin todellinen joulupöytä katettuna Saudi-Arabiassa.
Aramco  Saudi Ladies Internationalissa 108 osallistujaa kisailee henkilökohtaisessa sarjassa miljoonan dollarin kokonaispotista.
Kahden päivän levähdyksen jälkeen joukkuekisassa (Aramco Team Searies) kilpailijoiden määräksi on ilmoitettu sama 108. Palkintosummat määräytyvät tuolloin reikäkohtaisten (2 parasta) tulosten perusteella. Henkilökohtaisen kisan palkintopotin osuus on vain 20 prosenttia koko summasta.

Sanna Nuutinen pelaa paitsi kärkisijoista ja voitosta, myös puolustaakseen paikkaansa LET:n pistelistalla viiden joukossa. Perjantaina päättyneen Dubain kisan jälkeen hän on edelleen toisena, mutta ero takaa-ajajiin supistui. 
Kahden Saudi-Arabian kisan ja LET:n Espanjassa pelattavan finaalin jälkeen viisi ensimmmäistä rientävät kiireellä LPGA:n karsintafinaaliin.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Noora Komulainen (Tamminen) (@noorakom) jakama julkaisu

Mielenkiintoinen nimi kuuden suomalaisen joukossa on myös keväällä esikoisensa synnyttänyt Noora Komulainen. Hän pelasi heinäkuun puolivälissä Gant Ladies Openin, jossa sijoittui hämmästyttävästi sijalle 15:s vain kuusi lyöntiä toista sijaa jakaneita jäljessä.

Kaudesta 2013 LET:lla pelannut Komulainen ei ole toistaiseksi voittanut pääkiertueella. Edelliskaudella hän oli Aramco  Saudi Ladies Internationalissa 26:s ansaiten lähes 9 000 euroa. Voittaja oli tuolloin Tanskan Emily Kristen Pedersen, joka kuittasi saavutuksestaan 150 000 dollarin korvauksen.

WHAT. A. SHOT.@emilypedersen96 sets up an eagle putt on the 18th #SaudiLadiesIntl | #RaiseOurGame pic.twitter.com/4C1d5IHsd1

— Ladies European Tour (@LETgolf) November 15, 2020

Suomalaisista ovat Nuutisen ja Komulaisen lisäksi mukana Ursula Wikströn, Krista Bakker, Elina Nummenpää ja Tiia Koivisto.
Maailmantähdistä kirkkain on Lydia Ko.
 

Aramco Saudi Ladies International

Etsi luettavaa