Noora Komulainen kymmenes LPGA:n kisassa – supertähdet jäivät taakse

Noora Komulainen on kahden viimeisen kierroksen aikana neljänneksi paras. Kuva: Tomi Natri

Noora Komulainen nousi sijoituksen verran nousu kierros kierrokselta Pohjois-Irlannisssa pelatussa LPGA:n ja LET:n yhteiskilpailussa. Sijoitus on Komulaisen paras LPGA:lla ja palkintorahaa hän kotiuttaa 29 300 dollaria.

ISPS Handa World Invitationalia pelattiin samoilla kentillä naisten ja miesten sarjoissa. Pelaajien määrää vähennettiin toisen ja kolmannen kierroksen jälkeen, jotta viimeiselle osallistuisi yhdellä kentällä alle 80 menestyksen tavoittelijaa.

Avauspäivän jälkeen Noora Komulaisen (-1) sijoitus oli 13:s. Toisen kierroksen tulos livahti kahdella yli parin, tästä huolimatta sijoitus parani yhdellä.

”Keli oli ihan mieletön, tuuli kovaa. Menee minun listallani kolmen pahimman joukkoon.”

”Kahteen ensimmäiseen kierrokseen olen tyytyväinen. Jälkimmäisiin en niinkään. Muutama lyönti jäi turhaan kentälle”, tuloksin 71-75-71-70 vain kuusi lyöntiä kärkikolmikolle Gabriella Cowley, Alexa Pano, Esther Henseleit hävinnyt Koomulainen määritteli.

Kolmannella Komulainen nousi 11:nneksi, sunnuntain jälkeen sijoitus oli kymmenes. Suomalainen nousi siis yhden sijan jokaisella kierroksella.

”Tietysti saan olla tyytyväinen siihen, että ensimmäistä kertaa LPGA:n ja LET:n yhteiskisoissa olin kymmenen joukossa”, Komulainen iloitsi.

Uusinnan ja 225 000 dollaria voitti USA:n Alexa Pano. Suomalaisen taakse jäivät kisan suurimmat tähdet Georgia Hall ja Leona Maguire.

Menestys nosti Komulaisen LET:n pistelistan sijalle 33:s. Hyvien esityksiensä vuoksi Komulainen on kohentanut kauden aikana kategoriaansa. Hän pääsee tästä johtuen pelaamaan halutessaan jopa kaikki kisat.

”Tämä on harkinnassa. Luultavasti jätän ainakin yhden väliin. Ehdoton tavoite loppukaudelle on ykköstila, joka vielä puuttuu.”

Suosikkikisan nimeäminen saa Noora Komulaisen nauramaan ääneen.

”Se on Intia. Olen pelannut siellä hyvin, kapea kenttä sopii minulle erinomaisesti”, hän perusteli vastaustaan.

Alkavalla viikolla LET:lla on väliviikko. Seuraavakin kisa pelataan päättyneen tavoin vihreällä saarella, mutta Irlannin puolella rajaa.