Noora Komulainen kärkikymmenikön kannoilla LPGA:n kisassa – myös Ursula Wikström cut-rajan paremmalla puolella

Noora Komulaisen vahva vire jatkui Pohjois-Irlannin kisan avauskierroksella. Perjantaina hänen starttiaikansa on 15.58 KUVA: TRISTAN JONES / LET

Noora Komulainen (-1) pääsee toiselle kierrokselleen ISPS Handa World Invitationalissa vain kolmen lyönnin päässä kärkinelikosta. Ursula Wikströmin (+1) sijoitus on 49:s, Kiira Riihijärvi (+4) ja Sanna Nuutinen (+7) tarvitsevat huippukierrokset selviytyäkseen jatkoon Pohjois-Irlannissa pelattavassa LET:n ja LPGA:n yhteiskilpailussa.

LPGA:n supertähdistä lähes kaikki lensivät Women´s Openin jälkeen valtameren taakse valmistautumaan seuraaviin taistoihin.

Pohjois-Irlannissa pöytä on katettu katettu koreaksi vielä läpimurtoaan hakeville pelaajille. Edellisvuonna ensimmäisen voittonsa ottanut Maja Stark ei ole mukana.

Noora Komulainen oli torstain onnistujia. Ulosmenon jälkeen hän oli vaatimattomassa tuloksessa +2, mutta sisääntulon neljä birkkua ja bogey nostivat Tuusulassa asuvan Komulaisen sijaluvulle 13.

Komulainen on noussut monille yllätyksekkäästi kuluvalla kaudella menestyksekkäimmäksi suomalaiseksi LET:lla. Ansiolistalla on jo kaksi sijoitusta kymmenen joukkoon (viides, yhdeksäs) sekä kolme muuta kisaa, joissa nimi on tuloslistan sijoilla 13-16.

Maailmanlistalla suomalaisista toisena oleva Ursula Wikström (+1) on perjantaina isolla vedenjakajalla. Tulos oikeuttaa sijalukuun 49:s.

Kärkeen on matkaa vain viisi lyöntiä, cut-rajan väärä puoli on lyönnin päässä.

Kilpailun kärkinelikossa on kolme eurooppalaista Kim Metraux, Gabriella Cowley, Ellinor Sudow, sekä Australian Karis Davidson tuloksella -4.

Kukaan heistä ei ole aiemmin voittanut LPGA:lla. Sudow oli Kiira Riihijärven parina Tourin parikilpailussa, tuloksena oli karsiutuminen.

Riihijärvellä (+4) on matkaa cut-rajan oikealle puolelle kolme lyöntiä, Sanna Nuutisella (+7) kuusi lyöntiä.