Hyppää sisältöön

Noora Komulainen auttaa treenaamaan kuin ammattilaiset – LET-pelaaja vahvistaa alkuvuonna GoGolfin valmennustiimiä

Noora Komulaisen uran paras sijoitus LET:lla on neljäs.

Noora Komulainen vahvistaa alkuvuonna GoGolfin opetustiimiä. Hän vetää tammi-helmikuussa treenejä, minkä jälkeen hän jää äitityslomalle.

Noora Komulainen kertoi viikko sitten jäävänsä äitiyslomalle Ladies European Tourilta. Hänen ja Roope Komulaisen esikoisen laskettu aika on huhtikuussa. Kokonaan hän ei aio jäädä lepäämään laakereilleen, vaan harjoittelun ohella hän ryhtyy myös valmentamaan harrastajapelaajia.

Komulaisen opetuspaikkana toimii GoGolf Lounge, jonne avataan tammikuun alussa lisää tilaa pienryhmille. Hänen lisäkseen uuteen GoGolf-valmentajana aloittaa myös Ari Koutuaniemi.

Molempien koutsien ryhmäpaikat ovat jo myynnissä ja varattavissa osoitteessa golfvalmennus.fi. Nooran ryhmissä maksimimäärä osallistujia on neljä, Arin ryhmissä seitsemän.

Osallistu GoGolfin joulukalenteriarvontaan ja voita osallistumisoikeus Nooran teematunneille (juttu jatkuu alla):

Paljon annettavaa harrastajalle

Kilpapelaajana Komulainen ottaa uudet ”pätkätyöt” mielenkiintoisena haasteena. Opetustyötä hän on tehnyt aiemmin muun muassa Vierumäellä.

”Vierumäen-kursseilla olen ollut heidän omien opettajien lisäksi antamassa vinkkejä siihen, miten ammattilainen treenaa. Se oli hauskaa hommaa”, Komulainen sanoo.

Samalla linjalla hän aikoo toteuttaa omia pienryhmiään GoGolf Loungessa. Lyöntitekniikan hiomisen sijaan Komulaisen tarkoituksena on neuvoa harrastajia treenaamaan tehokkaammin, erityisesti lähipeliä. 

Komulainen hieman naureskelee, että klubipelaajan tyypillinen puttitreeni on kaikkea muuta kuin taitoja kehittävä.

”Tullaan hetkeksi puttigriinille. Pudotetaan maahan pari palloa ja puttaillaan hetki edestakaisin ja se on siinä. Minulla on niin paljon juttuja pelkästään puttiin, joita tavallinen klubipelaaja ei tule ikinä tehneeksi”, hän lupaa.


Noora Komulainen…

Noora Komulainen

Noora Komulainen

Getty Images

…pelaa ammattikseen Ladies European Tourilla.
…on sijoittunut urallaan 11 kertaa kärkikymmenikköön ja tehnyt kisassa kaksi hole-in-onea.
…aikoo palata kisakentille syksyllä 2021, mutta viimeistään kaudella 2022. Pohtii mahdollisuutta osallistua olisi pelata Aura Golfin LET-kisaan, joka käydään kesäkuussa.

Komulainen korostaa, että puttaamisen treenaaminen on tarkkaa ja keskittymistä vaativaa puuhaa – mutta samalla mielekästä, kun sen toteuttaa hyvin.

”Uskon, että siitä tulee mielenkiintoista ja hyödyllistä. Hallissa pystyy erittäin hyvin tekemään erilaisia drillejä esimerkiksi alkuasennon ja tähtäämisen kehittämiseksi”, Komulainen sanoo.

Chipissä hän kehottaa pelaajia haastamaan itsensä ja harjoittelemaan eri tyyppisiä lähipelilyöntejä. Hänen mukaansa oikean pudotusalueen löytäminen on tärkeää.

”Rohkeasti testataan chippaamista eri mailoilla ja pyritään löytämään oma lempimaila. Talven aikana kannattaa harjoitella chippiin monipuolisuutta ja visuaalista näkemystä”, hän sanoo. 

”Tästä tulee hyvä juttu”

Komulaisen opetustunnit alkavat pyöriä GoGolf Loungessa 5.1. alkaen. Chipin ja putin lisäksi teematuntien aiheena ovat lähestymislyönnit.

”Tästä tulee hyvä juttu”, Noora päättää.

Golfvalmennus.fi | GoGolf Lounge

Etsi luettavaa