Hyppää sisältöön

Niukka marginaali vei Koivulta teoreettisenkin ET-kortin

Kim Koivu jäi ulos heikosta ET-kategoriasta niukimmalla mahdollisella erolla

European Tourin kausi 2020 käynnistyy jo marras-joulukuun vaihteessa. Pelaajia on laitettu täten ensi kertaa kategoriajärjestelmään. Yksi luku oli Kim Koivun kannalta harmittava jos mies mielii pelata golfia kilpaa kaudella 2020.

Kim Koivu on pikkuhiljaa palannut lajiharjoittelun pariin ja pohtinee päätöstään mahdollisen paluun aikatauluista. Se missä kiertueella mahdollinen paluu tapahtuu on toki mysteeri, mutta European Tour ei tule kyseeseen ilman kutsuja kauden 2020 aikana. 

Tulevan kauden kategoriasysteemissä kategoria numero 19 on nimittäin pelaajat viime kauden rankingista sijaluvuilta 133-155. Kyseisellä kategorialla pääsee pelaamaan joitain kisoja, ehkä 5-8 kauden aikana. Käytännössä nämä pelaajat saavat viettää kautensa Challenge Tourin puolella, mutta se antaisi myös mahdollisuuden urotekoihin pienemmissä European Tourin kisoissa. 

Kim Koivun lopullinen ranking European Tourilla oli lopulta 156, joten hän jäi nihkeästi yhden sijan päähän tästä kategoriasta. Sillä tuskin on mitään merkitystä, sillä kaiken edelle on laitettava toipuminen ja peli-innon löytäminen. Se kuitenkin tarkoittaa, että ilman kutsuja European Tourin kisoihin ei ole mitään asiaa kaudella 2020. Koivun erotti sijasta 155 vaivaiset 2 Race to Dubai -pistettä. 

Kausi 2020 käynnistyy European Tourilla kahden kisan viikonlopulla. Samaan aikaan pelataan Hong Kong Open ja Alfred Dunhill Championship Leopard Creekin kentällä Etelä-Afrikassa. Vain Sami Välimäki ja Janne Kaske ovat ilmoittautuneet Etelä-Afrikan kisaan ja heille aukeaa paikka jos ovat 25 parhaan joukossa karsintafinaalissa. 

Kalle Samooja ilmoitti aloittavansa uuden kauden vasta ensi vuoden puolella ja on oletettavaa, että Mikko Korhosella ja Tapio Pulkkasella on samat aikeet. Sami Välimäki on matkalla kohti European Tourin korttia ja hänen osaltaan on todennäköistä, että pelit alkaisivat jo tämän vuoden puolella, sillä karsintakortilla kaikkiin pelimahdollisuuksiin kannattaa tarttua. 

Janne Kaskella on paikka Asian Tourin kautta ainakin Mauritiuksen osakilpailuun 

Etsi luettavaa