Hyppää sisältöön

Nippu on kasassa Vierumäellä – Kakko ja Lindell lähtevät hyvistä asetelmista viikonlopulle

Roope Kakko ja Oliver Lindell selvittivät cut-rajan jo 11:n kerran kuluvalla kaudella. Molemmilla on kaksi karsiutuimista.

Roope Kakko ja Oliver Lindell ovat sijalla 22 kahden kierroksen jälkeen Vierumäki Finnish Challengessä. Matkaa kärkeen on kuitenkin vain neljä lyöntiä.

Kun kaksi päivää Vierumäki Finnish Challengeä on takana, cutin selvittäneet 65 pelaajaa ovat vielä sangen tiiviissä nipussa. Kärkitulos on yhdeksän alle parin ja cut-rajaksi muodostui lopulta kaksi alle parin.

Tuloksessa kahdeksan alle parin on kova ruuhka, sillä toista sijaa jakaa peräti kuusi pelaajaa. Yksi heistä on eilisen jälkeen kisaa johtanut Hollannin Darius van Driel. Ranskalaisten panos kisassa on huomattava, sillä 12 parhaan joukossa on peräti seitsemän gallia. Tosin 12. sijaa jakaa yhteensä kymmenen pelaajaa.

Kun cutin selvittäneillä on kärkeen on matkaa vain seitsemän lyöntiä ja kierroksia on vielä kaksi jäljellä, niin periaatteessa kuka tahansa viikonlopulle yltäneistä pelaajista voi nousta taistelemaan kärkisijoista.

Ilahduttavasti kuusi suomalaispelaajaa nähdään kehissä myös kahdella viimeisellä kierroksella. Määrä on odotettua suurempi, sillä tänä vuonna mukaan lähti vain 15 pelaajaa, eikä menestys haastajakiertueella ole ollut edellisvuoden kaltaista.

Suomalaisista parhaista asemista kärkimies Rikard Karlbergiä lähtevät haastamaan Oliver Lindell ja Roope Kakko, jotka ovat tuloksessa -5 ja neljän lyönnin päässä ruotsalaisesta. He jakavat 22. sijaa.

Neljä muuta jatkoonpäässyttä suomalaista ovat Mikael Salminen, Kalle Sneck, Joonas Granberg ja Albert Eckhardt. Nelikko on tuloksessa -2 sijalla 57.

Kakko taisteli hyvän kierroksen

Parhaasta suomalaistuloksesta vastasivat tänään Kakko, Eckhardt ja Sneck, jotka pelasivat kentän tulokseen 68 eli neljä alle parin. Tänään tulostaso oli eilistä astetta maltillisempi. Johtotuloskin pysyi samana kuin eilen.

Tulostason pysyminen aisoissa johtui pitkälti siitä, että sää oli kylmä. Vaikka lämpömittari näytti viittatoista astetta, pohjoistuulen takia se tuntui paljon kylmemmältä. Lisäksi lipunpaikat olivat joidenkin pelaajien mielestä tänään vaikeammat kuin eilen, joskin Roope Kakko oli asiasta eri mieltä. Hänen mielestään lipunpaikat tuntuivat eilistä helpompia. Sen sijaan erikoinen tuulensuunta aiheutti Kakolle päänvaivaa.

”En ole ikinä pelannut tätä kenttää tähän tuulensuuntaan”, hän kertoi.

”Tänään löin jo ihan kehityskelpoisesti. Ja putit ovat kulkeneet mallikkaasti molempina päivinä.”

Kakon hyvät pelit ilahduttavat erityisesti siitä syystä, että hän oli lähellä jättää kilpailun väliin terveydellisten syiden takia. Kilpailun alla Kakon sairastama reaktiivinen artriitti alkoi oireilla, ja hän joutui jättämään esimerkiksi pro am -kisan kokonaan väliin. Avauskierroksen Kakko aloitti lenkkitossuilla, mutta kolmannella reiällä hän vaihtoi jalkaan normaalia suuremmat golfkengät.

”Nyt on kaikki mahdollista, neljä lyöntiä kärkeen. Se on hyvin, sillä aika paljon jouduin tekemään duunia, että pääsin ylipäätään viivalle”, hän totesi.

”Tänään löin jo ihan kehityskelpoisesti. Ja putit ovat kulkeneet mallikkaasti molempina päivinä.”

Kentän kunto ja viritykset saivat konkarin myhäilemään.

”Tosi hyvä setup. Ja par kolmosethan Cookella ovat aivan maailmanluokkaa.”

Päivän parhaan suorituksen Kakko iski kolmosreiälle, joka oli kymppireiältä startanneelle Kakolle päivän 12. reikä. Hän nakutti lähestymisen viiden sentin päähän reiästä. Hetken aikaa mies jo luuli, että pallo upposi sisään, kun se yllättäen katosi näköpiiristä.

Lindell harmitteli kylmää putteria

Myös Oliver Lindell lähtee päätöskierrokselle luottavaisin mielin. Hän paransi tänään tulostaan lyönnillä, mutta mikäli putteri olisi ollut lämpimämpi, porvoolainen olisi saattanut nousta päivän päätteeksi korkeammalle tulosluettelossa.

”Löin paljon paremmin palloa kuin eilen, mutta en vain saanut juuri mistään sisään”, hän harmitteli.

Griiniosumia Oliver löi 14, missit olivat pääasiassa oikealle suuntautuneita ”läpsyjä”, kuten mies itse niitä kuvaili.

Parhaana suomalaisen toiselle kierrokselle lähtenyt Mikael Salminen oli vielä hyvissä asemissa 12 reiän jälkeen, mutta neljä bogia loppuun pudotti hänet cut-rajan tuntumaan, mutta onneksi sentään paremmalle puolelle.

Ilahduttavaa oli Kalle Sneckin hyvät esitykset. Hän pääsi jatkoon uransa ensimmäisessä Challenge Tour -kilpailussa.

Huomenna pelit käynnistyvät klo kahdeksalta aamulla. Pelaajat lähtevät ykkösen tiiltä kolmen hengen ryhmissä.

Tulospalvelu

Vierumäki Finnish Challengeen on yleisöllä vapaa pääsy

Kakon sairaudeksi on korjattu reaktiivinen artriitti, joka on reumaperäinen nivelsairaus.

Etsi luettavaa