Nikke Tyryllä vahva päivä Finnish Tourilla – Anna Backman johtaa naisten sarjaa Lakistossa

Molemmat kierroksensa Lakistossa eagleen lopettanut Nikke Tyry lähtee finaalkierrokselle yhden lyönnin johtoasemasta. Kuva:Severi Hopsu

Nikke Tyry kruunasi viimeisen väylän eaglella kärkipaikkansa Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueen toisessa osakilpailussa. Seiko Openin naisten sarjan viimeiselle kierrokselle lähtee ykköstilalta Anna Backman.

Seiko Openin toinen kilpailupäivä oli sateinen ja tuulinen.

Espoo Ringside Golfin Nikke Tyry syttyi vaikeista olosuhteista erinomaiselle pelipäälle. Neljä birdietä ja viimeisellä väylällä eaglen tehnyt Tyry otti kärkipaikan tuloksella -6 (70-66). Tyryn kannoilla on kaksi Espoon Golfseuran pelaajaa. Teemu Bakker löi vahvan tuloksen -5 (71-66) ja Viggo Talasmäki kiilasi jaetulle toiselle sijalle -5 (70-67) tuloksella.

Viimeiseen päivään lyönnin johdossa lähtevä Tyry oli erittäin tyytyväinen tulokseen.

“Vähän jännitti eilisen hyvän kierroksen jälkeen, mutta tein hyvän pelistrategian ja noudatin sitä. Oli yksi parhaista kierroksista mitä olen pelannut.”

Tyryn paineensietokyky on viimeisenä päivänä testissä.

“Moni varmaan odottaa, että minä tipun pois kärjestä, mutta koitan pysyä rauhallisena ja laittaa putit reikään”, Tyry kommentoi.

Jaetulle toiselle sijalle noussut Teemu Bakker ei suuria eroja pelaamisessaan huomannut.

“Aika samalta pelaaminen tuntui kuin eilen. Tänään sattui tulemaan vaan tulosta ja muutama paikka enemmän.”

“Kiva päivä varmasti tulossa huomenna, koitetaan nauttia siitä”, Bakker totesi.

Loppukiri piti Backmanin kärjessä

Naisten sarjassa toinen kierros toi tasaisuutta voittokamppailuun. Toiseen kisapäivään kärjestä lähtenyt Anna Backman pelasi etuysin kolme lyöntiä yli parin ja takaysin kolme alle parin.

Hän pitää avauspäivän tavoin piikkipaikkaa hallussaan. Backmanin kahden kierroksen tulos oli +2 (73-71).

Backmanin takana on Pickala Golfin Elina Saksa tuloksella +4 (76-70) ja toisen päivän kirillä kolmanneksi noussut Espoon Golfseuran Katri Bakker, +6 (77-71).

Backmanin peli kulki tasaisesti ja olosuhteisiin nähden hän oli tyytyväinen tulokseensa, mutta parannettavaakin löytyi.

”Alku oli todella vaikea, mutta kuuden väylän jälkeen löysin jutun juonen”, Backman totesi.

Lauantaina kuumassa ryhmässä ovat kolmen kärki Backman, Saksa ja Bakker.

“Erittäin hyvillä fiiliksillä lähden huomiseen. Ollaan kaikki hyviä kavereita niin tulee varmasti kiva päivä”, Backman ennakoi.

Katri Bakker (kuvassa) lähtee veljensä Teemu Bakkerin tavoin finaalikierrokselle takaa-ajajana.
Kuva: Severi Hopsu

Kolmanneksi noussut Bakker suoritti tasaisesti.

“Lyönnit kulki tänään jo paremmin, mutta oli paljon virheitäkin”, viime vuoden ranking-voittaja Bakker kommentoi.

Seiko Openin viimeinen kierros pelataan lauantaina kello 8.00 alkaen.

Naisten sarjan kärkikolmikkko lähtee kierrokselleen klo 9.20, yleisen sarjan kuuma ryhmä heti heidän jälkeensä 9.30