Nikke Tyry ja Anna Backman Telia Samsung Openin sankarit – Rasmus Karlsson Finnish Tourin ykkönen

Anna Backmanilla ja Nikke Tyryllä oli hymy herkässä Telia Samsung Openin palkintojenjaossa, jossa voittajat saivat myös Seikon arvokkaat kellot. KUVA: SEVERI HOPSU

Nikke Tyry siirtyi Finnish Tourin finaalikisan johtoon Vuosaari Golfissa tehtyään neljälle ensimmäiselle eaglen ja kolme birdieä. Birdejä kertyi vielä viisi lisää, mutta Tyryn voittomarginaali Markus Luomaan kutistui kahden viimeisen reiän bogeilla yhteen lyöntiin.

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueen viimeinen osakilpailu Telia Samsung Open ratkesi vaiherikkaan päivän jälkeen sunnuntaina Vuosaari Links -kentällä.

Yleisen sarjan voiton vei Espoo Ringside Golfin Nikke Tyry, joka pelasi sateisessa ja tuulisessa säässä päätöspäivänä tuloksen -4.

Kokonaistulos Tyryllä oli lopulta -7 (67-74-68). Hän vei voiton vain lyönnin erolla Helsingin Golfklubin Markus Luomaan, joka päätyi tulokseen -6 (67-74-69).

Voitto oli Tyrylle uran ensimmäinen Finnish Tourilla ja Luomalla kakkossija uran paras kotimaan ykköskiertueella.

Kolmanneksi sijoittui kaksi viimeistä päivää loistanut Nurmijärvi Golfklubin Elmo Gerkman.

Nikke Tyry käytti toisen mahdollisuutensa

Jurinorina 16-vuotiaiden SM-kultaa voittanut, ja 17-vuotiaana Erkko Trophyssa toiseksi sijoittunut Nikke Tyry pelaa 34-vuotiaana uransa ylivoimaisesti parasta golfia.
KUVA: SEVERI HOPSU

Nikke Tyryn viimeisen päivän alku oli hurja, neljä reikää viisi alle parin. Heikkojakin hetkiä tuli iloittelun väliin. Kahdeksan birdien ja eaglen lisäksi hän teki neljä bogia ja tuplan.

Karattuaan jo viiden lyönnin johtoon Tyry otti viheriön ulkopuolelta (14:s) neljä puttia tehden tuplan. Tätä hän paikkasi heti perään päivän kahdeksannella birdiellä.

Samassa ryhmässä pelannut Markus Luoma pääsi Tyryn tuntumaan, mutta eroa oli ehtinyt kertyä liikaa.

Tyry oli kauden alkuvaiheilla lähellä ensimmäistä voittoaan. Hän johti ennen viimeistä kierrosta Lakistossa, mutta silloin päätöspäivän paineet veivät voiton. Tänään Tyry oli päättäväinen ensimmäisistä rei’istä lähtien ja kierroksen päätyttyä helpottuneisuus paistoi miehen kasvoilta.

”Lupasin silloin, että annan itseni vielä kerran paikan ja käytän sen. Olin päättänyt jo pari viikkoa sitten, että hoidan tämän homman ja tänään sitten oltiin valmiita”, Tyry sanoi.

Sunnuntain keli oli hurja, kun vettä tuli välillä poikittain, mutta se ei Tyryä haitannut.

“Siellä tuli vastoinkäymiset ja siellä tuli onnistumiset ja pysyin koko ajan rauhallisena. Mä olin tänään voittaja, siitä olen tosi ylpeä”, Tyry kertoi.

Karlsson ranking-voittaja

Palkintoja jaettiin Vuosaari Linksin edustalla pitkään. Birdierun-kilpailun voiton vei lopulta Saku Halonen 90 pisteellä. Ranking-voitto oli ratkennut Rasmus Karlssonin hyväksi jo ennen viimeistä kilpailua. Toiseksi lopulta itsensä pelasi Lakeside Golf Vammalan Kristian Kulokorpi ja kolmanneksi Kullo Golf Clubin Jonatan Jolkkonen. Neljänneksi sijoittui Niclas Hellberg ja viidenneksi Tyry.

Tänä vuonna Finnish Tourin kolme parasta pelaajaa saavat ensi vuodeksi paikan Nordic Leaguessa.

Backman voitosta voittoon Finnish Tourilla

Kanavagolf Vääksyä edustava Anna Backman johti alusta loppuun saakka ja päätti kilpailun tulokseen +4 (70-75-75). Edellisen kerran Backman osallistui Finnish Tourin kisaan alkukesän Seiko Openissa, jonka hän myös voitti.

Anna Backman sai kesällä jo toiseen kertaan kilpailukokemusta LET:n Tsekin kilpailusta, johon hän pääsi mukaan villillä kortilla.
KUVA: LET

Tuolloin ja tänään toiseksi sijoittui Espoon Golfseuran Katri Bakker.

Bakkerin tulos Telia Samsung Openissa oli +7 (74-72-77). Bakkerillakin oli kuitenkin aihetta juhlaan, sillä hän päätti kautensa ranking-voittoon 33,5 pisteen erolla Oona Kuroseen.

Toiseksi viimeisellä väylällä Bakker ja Backman olivat vielä rinta rinnan, mutta viimeisellä väylällä Backman vei pidemmän korren.

“On ollut vähän haastava kausi, joten maistuu kyllä tosi hyvältä. Katrin kanssa on aina kiva taistella”, Backman totesi.

Kausi oli Backmanin viimeinen amatöörinä, ja edessä siintävät uudet haasteet.

“Menen joulukuussa Ladies European Tour karsintoihin ja siitä siirryn sitten ammattilaiseksi ja katsotaan sitten siitä, missä ensi kaudella mennään”, Backman summasi.

Toiseksi sijoittunut Bakker nappasi kolmannen perättäisen ranking-voittonsa.

“Kokonaisuudessa on ollut ihan ok kausi. Yksi voitto Paltamosta ja tasaista peliä muuten”, Bakker kommentoi.

Kauaa ei saa Bakker kuitenkaan huilata Finnish Tourin päättymisestä huolimatta.

“Lokakuussa on MM-kisat  ja joulukuussa Ladies European Tour karsinnat, joihin aion mennä”, Bakker kertoi jatko-ohjelmastaan.