Niina Liias upeaan voittoon LETAS-finaalissa

Niina Liias päätti kautensa voittoon.

Niina Liias otti uransa ensimmäisen ykköstilan LETAS-kiertueella. Avausvoitto tuli uusinnan jälkeen.

Niina Liias on voittanut LET:n haastajakiertueen LET Access Seriesin finaalikilpailun. Liias, 28, tienasi voitostaan 7 500 ranking-pistettä. Tiia Koivisto täydensi hyvää suomalaismenestystä sijoittumalla seitsemänneksi.

Liias joutui laittamaan kaikki peliin voittonsa eteen, sillä se tuli vasta uusinnan jälkeen. Uusintaan hän puolestaan selviytyi lopettamalla kilpailun kahteen perättäiseen birdieen. Vastaansa hän sai argentiinalaisen Magdalena Simmermacherin, joka rymisteli uusintaan pelaamalla päätöskierroksen seitsemän alle parin.

”Yritin pelata uusintareiän samalla tavalla kuin viimeisen reiän. Se, kuinka löin toisen lyönnin, oli paras, minkä löin koko viikkona! Se oli upea lopetus – on uskomatonta päättää kausi voitolla”, Liias hekumoi voittoaan LETASin haastattelussa.

Paras suomalainen LETAS-kiertueen rankingissa oli kuitenkin Sanna Nuutinen, joka sijoittui toiseksi. Hän ei osallistunut tänään kilpailuun, koska otti osaa samaan aikaan pelattuun LET-kiertueen kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun Intiassa.

Liias nousi voittonsa ansiosta rankingissa 20:nneksi noin 12 000 kokonaispisteellä. Koivisto keräsi pisteitä noin 3 000 enemmän sijoittuen 15:nneksi.

Kumpikaan naisista ei kuitenkaan etene ensi vuodeksi LET:lle, sillä ainostaan viisi parasta pelaajaa saa paikan maanosan ykköskiertueelta.

Loistavan kauden pelannut Nuutinen on varmistanut paikan LET:lle ensi kaudeksi myös toista reittiä, sillä hän nousi tämänpäiväisen Intian-kisan jälkeen LET:n rankingissa 28:nneksi. Hänen edellään suomalaisista on vain Ursula Wikström (20.) ja Noora Komulainen (26:s).

Tulospalvelu | LETAS-kiertueen lopullinen ranking

Juttua korjattu: Niina Liias on 28 vuotta, eikä 22 kuten jutussa ensin luki. LETAS-kiertueella pisteet ja eurot eivät ole yksi yhteen. Aiemmin jutussa puhuttiin euroista, mutta ne on muutettu nyt pisteiksi.