Hyppää sisältöön

Niina Liias ainoana suomalaisena jatkoon LET:n finaalikarsinnassa

Niina Liias eteni ainoana suomalaisena jatkoon Ladies European Tourin karsinnoissa. ARKISTOKUVA: LET / TRISTAN JONES

Seitsemästä suomalaisesta vain yksi pelaaja eteni päätöskierrokselle Espanjan La Mangassa pelattavissa Ladies European Tourin karsintafinaalissa.

Niina Liias jatkaa ainoana suomalaisena viimeiselle kierrokselle huomenna päättyvässä Ladies European Tourin karsintafinaalissa.

Liias aloitti viisipäiväisen kilpailun hieman yskähdellen pelattuaan avauskierroksen 77 lyönnillä (+4). Kolme seuraavaa kierrosta on sujunut yhteensä kaksi alle parin, joten Liiaksen yhteistulos on päätöskierrosta on +2 (77-72-69-72).

Kisa pelataan La Mangan South (par 73) ja North Coursella (par 71). Tänään Liias pelasi North Coursen yhden yli parin.

Tulosluettelossa Liias on 42:ntenä. Hän läpäisi cutin kahden lyönnin turvin. Kilpailussa 60 parasta ja samassa tuloksessa olevat jatkavat pelejään keskiviikkona pelattavalla päätöskierroksella.

Nuutinen putosi yllättäen jatkosta

Lähellä jatkopaikkaa oli myös Sanna Nuutinen, joka sijoittui jaetulle 61. sijalle ja putosi jatkosta äärimmäisen niukasti vaivaisen lyönnin erolla.

Putoamisen vuoksi Nuutisella ei ole kunnon kategoriaa ensi kaudeksi sen paremmin LPGA Tourille kuin Ladies European Tourillekaan, joita hän päättyneellä kaudella kiersi.

Vielä toissa vuonna Nuutinen sijoittui LET:n rankingissa neljänneksi ja sai LPGA:n karsinnoista paikan myös maailman ykköskiertueella. Vuosi sitten syksyllä hän oli lähellä jopa yltää Solheim Cupiin.

La Mangassa Nuutisen peli kaatui heikosti sujuneeseen toiseen kierrokseen, jonka hän pelasi 80 lyönnillä (+7). Muut kierrokset Nuutinen suoritti yhteensä kolme alle parin, joten yhteistulokseksi muodostui +4.

Tällä kaudella LET-kisoissa väläytellyt Linda Osala pelasi kaksi heikkoa ja kaksi hyvää kierrosta jääden 60 parhaan joukosta kahdella lyönnillä tuloksellaan +5 (75-76-72-70).

Jatkopaikassa pitkään kiinni olleella Emily Penttilällä tuli tänään kahdeksannen reiän jälkeen neljän bogin putki. Kun loppukierros sujui yhden yli, päätyi Penttilä yhteistulokseen +7 (73-73-73-76), jossa oli neljä lyöntiä liikaa karsintarajaan nähden.

Samaan seitsemän yli tulokseen nousi Karina Kukkonen, joka pelasi päätöskierroksen kolme alle parin.

Tia Teiniketo (+9) sijoittui 98:nneksi. Elina Nummenpää jäi tuloksellaan +14 jaetulle 127. sijalle. Kokenut Nummenpää otti aiemmin tänä vuonna uransa parhaan LET-sijoituksen oltuaan upeasti kolmas Skäftö Openissa.

Kilpailun johtoon siirtyi Saksan Alexandra Försterling tuloksella -15.

Tulospalvelu

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa