Hyppää sisältöön

Niilo Mäki-Petäjä arvostetun junioriturnauksen voittoon

Niilo Mäki-Petäjä pääsi nostamaan hienoa pokaalia Englannissa

Golfliiton talenttiryhmiin kuuluva Niilo Mäki-Petäjä on voittanut 14-vuotiaiden poikien sarjan US Kids European Championshipissa. Myös Severi Soutolahti menestyi sijoittuen vanhempien sarjassa toiselle sijalle.

14-vuotias Niilo Mäki-Petäjä pelasi huipputuloksen Longniddry Golf Clubilla. Englannissa käydyssä kilpailussa Mäki-Petäjä kiersi avauskierroksen tulokseen 72 (par), mutta takoi toisella kierroksella huipputuloksen 65 (-7). Se oikeutti paikkaan uusinnassa, jossa Niilo jatkoi birdie-linjalla voittaen kilpailun. 

Voitto on luonnollisesti Mäki-Petäjän uran suurin saavutus. 14-vuotias Mäki-Petäjä vietti nuoruutensa Arabiemiraateissa isänsä työn perässä ja pääsi treenaamaan läpi talvet huippuolosuhteissa. Sittemmin Helsinkiin kotiutunut perhe on jatkanut samalla linjalla ja Mäki-Petäjä on ollut tuttu näky muun muassa Vuosaaren Planmeca Golf Areenalla. 

Yli 15-vuotiaiden sarjassa Severi Soutolahti pelasi kolme kierrosta yhteistulokseen -5, mutta taipui uusinnassa USA:n Thomas Hollingsworthille.

Etsi luettavaa