Hyppää sisältöön

NIcolai Hojgaardille Italian mestaruus – Mikko Korhonen kahdeksas

Kolme kertaa ET:lla voittanut Rasmus Hojgaard (vas.) pääsi veljensä Nicolain voitonjuhliin Marco Simone Golf Clubilla

20-vuotiaat Hojgaardin veljekset voittivat isot ET:n kisat perättäisinä viikonloppuina.

Nicolai Hojgaard osaa voittaa. Sen hän on osoittanut lukuisia kertoja amatöörivuosinaan, jolloin hän kiersi veljensä ja Tanskan maajoukkueen mukana ympäri maailman. Menestystä ammattilaiskentiltä on odoteltu pitkään. Lähes kaksi vuotta sitten hän kävi kovan taistelun Hollannin kisan ykköstilasta Sergio Garcian kanssa jääden niukasti toiseksi. 

Tämän jälkeen Rasmus Hojgaard on voittanut ET:lla Mauritiuksella, Englannissa ja viimeksi Sveitsin Crans Montanassa Italian Openin tavoin klassikoihin lukeutuvan Omega European Mastersin.

Sunnuntaina  Nicolaille avautui Hollannin jälkeen toinen mahdollisuus tulevalla Ryder Cup -kentällä. Marco Simone Golf Clubilla Nicolai Hojgaard ei taipunut. Pitkälyöntiselle nuorukaiselle kenttä ja olosuhteet olivat kohdillaan. Viimeisen reiän birdie varmisti voiton, työpaikan pääkiertueella pariksi vuodeksi ja 485 000 euroa.

 Tommy Fleetwood sekä Puolan Adrian Meronk jäivät lyönnin päähän. Fleetwoodille toinen sija ei ole häpeä, mutta kevyehkössä seurassa häneltä odotettiin voittoa, jollaista PGA Tourilla enimmäkseen pelannut englantilainen ei ole saavuttanut lähes kahteen vuoteen.

Mikko Korhonen: ”Kauhea päivä, onneksi on hyvä caddie”

Neljänneltä sijalta päätöspäivään lähtenyt Mikko Korhonen ei löytänyt sunnuntaina Italian Openissa sellaista pelivirettä, jolla olisi pystynyt tosissaan haastamaan kisan kärkimiehiä. Korhonen kirjasi yhteistuloksen -9 tehtyään sunnuntaina tuloksen 73 (+2). Se riitti  kisassa komeaan kahdeksanteen sijaan.

”Aika kauhea päivä oli tänään. Löin minne sattui, luotto vähän meni siinä sitten. Taistella sai koko päivän ihan täysillä. Kentän setup oli tänään vähän haastavampi; vähän kovempi tuuli ja pinnat myös kovettuneet jonkun verran”, Korhonen kertoi.

Sunnuntai oli haastava ja Korhonen jakoi vuolaasti kiitosta aisaparilleen Nick Mumfordille.

”Onneksi on hyvä caddie. Kun itsellä ei enää kulje ajatus, niin sieltä tulee faktaa tiskiin. Pitkästä aikaa oli kunnolla yleisöä. Moni seurasi tietysti kanssani pelannutt Tommy Fleetwoodia. Hieno juttu tietysti, mutta tämä vaatii itseltä taas vähän totuttelua pysyä omassa ’tilassa’. Hyvä kokemus ja sijoitukseen olen suhteellisen tyytyväinen”, hän jatkoi.

Sijoitus top 10:ssä oli Korhoselle uran 25. Euroopan kiertueella ja neljäs kuluvalla kaudella. Kiertueen pistelistalla hän vahvistaa asemiaan parhaana suomalaisena nousten sijalle 47.

Tapio Pulkkanen oli 27:s, Sami Välimäki 46:s ja Kalle Samooja 60:s. 
Lähde: Mikko Korhosen tiedote

Tulospalvelu

Etsi luettavaa