Hyppää sisältöön

Niclas Hellberg vaikeuksien kautta voittoon Paltamossa

Niclas Hellberg sihtailee loppuviikosta omia puttilinjoja. Seuraavalla viikolla hän pääsee narujen sisään ET:n lippulaivakisassa BMW PGA Championshipissa.

Niclas Hellberg ylsi finaalipäivän vaikeuksista huolimatta voittoon Paltamo Openissa. Ellinoora Moision viileä päätöskierros toi selvän voiton naisten puolella.

Niclas Hellbergin meno oli Paltamo Openin päätöspäivänä varsinaista vuoristorataa. Mutta Peuramaa Golfia edustava Hellberg onnistui viemään lopulta voiton uusintarei´ille asti venyneen taiston jälkeen. Uusintarei´illä Hellbergiä piinasi vahvan päätöskierroksen (69) pelannut Mikael Salminen. Molemmat päätyivät yhteistulokseen yhdeksän alle parin.

”Tänään tuli paljon lunta tupaan. Ei ollut helppo päivä. 17. reiällä tekemäni birdie oli todella tärkeä, sillä olin todella yllättynyt, että pääsin yleensä edes uusimaan voitosta”, Hellberg kertasi päivän esitystään.

Päätöspäivänä olosuhteet eivät enää olleetkaan niin suotuisat, kuin kahden ensimmäisen päivän aikana, sillä vain seitsemän golfaria onnistui pelaamaan kentän alle parin.

”Oli kuin oltaisiin eri kenttää pelattu tänään. Liput olivat paljon tiukemmissa paikoissa, ja tuuli teki pelistä haastavampaa”, Hellberg luonnehti.

Paltamo Openin voitto oli Hellbergille uran ensimmäinen Finnish Tourin lyöntipelikilpailuissa. Täydestä Nordic League -kortista huolimatta miehellä on selkeä syy, miksi hän aikoo tosissaan taistella tällä kaudella Finnish Tourin kokonaiskilpailun voitosta.

”Kauden lopuksi jaettavat villit kortit ensi kauden Challenge Tourille ovat se pääsyy, miksi pelaan tätä kiertuetta. Nyt on aivan eri meininki pelata näitä FT-kilpailuja, kun on kunnon porkkana odottamassa kauden päätteeksi”, Hellberg kertoi.

Naisten kisa Ellinoora Moision juhlaa

Archipelagia Golfia edustava Ellinoora Moisio otti kauden avausvoittonsa vakuuttavan esityksen jälkeen. Moisio pelasi vahvasti kentän par-tulokseen ja ohitti kilpailua kahden päivän jälkeen johtaneen Emilia Tukiaisen, joka putosi hankalan finaalipäivän jälkeen jaetulle toiselle sijalle.

”Tosi hyvät fiilikset,tämä oli minulle ensimmäinen FT-voitto. Niitä kakkos- ja kolmossijoja on jo riittävästi. Alastaron uusintatappion jälkeen tämä tuntuu todella hyvältä”, Moisio kuvaili tuntemuksiaan.

Ellinoora Moisio oli lopulta ylivoimainen naisten sarjassa.

Ellinoora Moisio oli lopulta ylivoimainen naisten sarjassa.

Juha Hakulinen

Moision peli päätöspäivänä oli tutun tasaista, isompia virheitä vältettiin eikä kärkitaistelussa turhaan hermoiltu. Moision yhteistulos oli lopulta kaksi alle parin. Eroa toiseksi sijoittuneisiin Emilia Tukiaiseen (+4) sekä Karina Kukkoseen (+4) kertyi peräti kuusi lyöntiä.

”Jatkoin siitä mihin eilen jäätiin. Tänään löin kyllä vielä vähän paremmin kuin eilen, mutta putit eivät uponneet ihan niin hyvin. Sellaista tasaista tekemistä”, Moisio analysoi kierrostaan.

Finnish Tour jatkuu jälleen heinäkuun ensimmäisellä viikolla, jolloin Hill Side Golfissa ratkotaan reikäpelien Suomen mestaruudet.

 

Lopputulokset

 

 

Etsi luettavaa