Hyppää sisältöön

NIclas Hellberg nousi Finnish Tour Championshipin voittoon – Tuomas Salmiselle toinen Vierumäen kutsuista

Niclas Hellberg teki hurjan nousun voittoon ponnettoman alun jälkeen

HIrsala Golfin konkari kiitteli valmentaja Sauli Suomelaa ykköstilasta, joka tuotti hänelle 7 200 euroa.

Takaa-ajajana viimeiselle kierroksella Keimolassa lähtenyt  Niclas Hellberg (-9) pelasi huippukierroksen,  joka siivitti hänet uran toiseen Nordic Liiga -voittoon Keimolassa pelatussa Audi Finnish PGA Golf Tour Championshipissa.
Hirsala Golfia edustavan Hellbergin voittomarginaali toista sijaa jakaneisiin Ruotsin Jesper Hagborg Aspiin ja William Nygårdiin oli lopulta kaksi lyöntiä.

Hellberg lähti päätöspäivään kaksi lyöntiä Nygårdin takaa. Hellberg oli kahden reiän jälkeen jo kolme yli parin ja tilanne näytti voiton osalta menetetyltä

”Lyönnit jäivät koko ajan oikealle. Sanoin itselleni kolmosen tiillä, että nyt pitää vain saada yksi lyönti lähtemään linjaan. Ei ne taidot yön aikana mihinkään katoa”, Hellberg kertoi alkukierroksen tunteistaan.

Hellbergin peli lähtikin todelliseen lentoon, ja hän pelasi 15 viimeistä reikää 8 alle parin.

”Loppukierroksen aikana tuli niin paljon birdiejä, että pystyin taistelemaan voitosta. Kun putitkin upposivat noin hyvin, niin sitä kautta se lopulta tuli. Ja on kyllä todella kiva voittaa pitkästä aikaa.”

Keimolan kilpailussa oli ylimääräisenä bonuksena tarjolla kaksi kutsua Vierumäki Finnish Challenge -kilpailuun. Hellberg ansaitsi voitollaan toisen kutsun, ja kilpailussa jaetulle neljännelle sijalle sijoittunut Tuomas Salminen (-5) ansaitsi toisen kutsun.
Vierumäki Finnish Challenge pelataan kahden viikon kuluttua.

Cooke Course istuu Hellbergin silmään

Hellberg lähtee Vierumäelle luottavaisin mielin, sillä hänellä on hyviä kokemuksia Cooke-kentältä.
”Kyllä se kisa on ollut mielessä pitkin kesää. Tykkään pelata siellä, ja olen aina pelannut hyvin siellä”, Keimolasta 7200 euron voittoshekin kuitannut Hellberg kertoi.

Palkintojenjaossa Hellberg jakoi kunniaa ja kiitosta useall taholle, jotka olivat mahdollistaneet kilpailun järjestämisen.
Golfliiton, Suomen PGA:n ja Keimola Golfin lisäksi Hellberg kiitti vapaaehtoisia, jotka olivat koko kilpailun ajan pelaajien apuna.

”Ja pitää vielä kiittää valmentajaani Sauli Suomelaa, että on jaksanut katsella minun touhujani. Hänelle kuuluu iso kiitos tästä.”

Ruotsalaiset hyytyivät ratkaisun hetkillä

Suomalaisten voitonjuhlat eivät olleet kierroksen aikana kovinkaan monen mielessä, sillä Nygård ja Hagborg Asp pelasivat hyvää golfia.
Molemmat kuitenkin hyytyivät pahemman kerran viimeisillä rei’illä, kun Nygård pelasi neljä viimeistä reikää +2 ja Hagborg Asp kolme viimeistä +1.

Lauantaina nähtiin Hellbergin ja Salmisen lisäksi myös muilta suomalaisilta hyviä nousuja tuloslistalla.
Kolmanneksi parhaaksi suomalaiseksi kilpailussa sijoittui Erik Myllymäki (-4), Peter Erofejeff (-3) nousi jakamaan seitsemättä sijaa, ja Rasmus Karlsson (-2), Peter Puhakka, Mikael Salminen, Aleksi Myllymäki, Eetu Isometsä ja Jonatan Jolkkonen (-1) ylsivät 15 parhaan joukkoon.

Kilpailun parhaan amatöörin tittelin jakoivat Sakke Siltala ja Eetu Sipponen tuloksella +2.

Kauden toinen Suomessa järjestettävä Nordic Liigan osakilpailu, Timberwise Finnish Open pelataan syyskuun alussa Alastaro Golfissa.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa