Hyppää sisältöön

Nicklaus Design valittu Pickalan Park-kentän suunnittelijaksi

Pickala Golfin Park-kentän uuden masterplanin tekijäksi on palkattu arvostettu Nicklaus Design. (LASSI PEKKA TILANDER)

Pickala Golfin yhtiökokous tekee päätöksen kentän uudistamisesta syksyllä 2023. Jack Nicklauksen perustaman yrityksen on tarkoitus saada Master Plan valmiiksi noin vuoden päästä.

Maailman maineikkaimpiin ja suurimpiin lukeutuva golfkenttien suunnittelutoimisto Nicklaus Design toteuttaa Siuntiossa sijaitsevan Pickala Golfin Park-kentän konseptisuunnittelun kevään 2022 aikana. Master Planin pitäisi olla valmis vuoden 2023 alussa.

Yhteistyön tavoitteena on nostaa Park moderniksi huippukentäksi Suomen ja jopa Pohjois-Euroopan parhaimpien kenttien joukkoon.

Pickala Golfin yhtiökokous tekee  päätöksen kentän uudistamisesta vuoden 2023 syksyllä. 

Nicklaus Design on menestynyt ympäri maailman luomalla ja modernisoimalla useita maailman parhaimpia golfkenttiä. Yrityksen suunnittelemat kentät ovat isännöineet muun muassa Ryder Cupia, Presidents Cupia,  Solheim Cupia ja useita Major-turnauksia.

Kaikkiaan Nicklaus Design on suunnitellut  yli 430 kenttää 45 maahan. 

”Kyse on ainutlaatuisesta yhteistyöstä. Nicklaus on golfmaailman kiistaton huippubrändi. Uskomme, että Nicklaus Designin asiantuntemuksella Park nousee modernien  standardien mukaiseksi huippukentäksi Suomessa”, Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne  Pelkonen korostaa. 

”Olemme iloisia yhteistyöstä ja siitä, että saamme olla mukana kehittämässä Pickalan  kentän laatutasoa ja asiakaskokemusta. Meillä suunnittelusta vastaa Dirk Bouts, jolla on yli 30 vuoden kokemus palkittujen kenttien suunnittelusta Euroopassa”, Nicklaus Designin Senior Vice President Ray Ball kertoo. 

Pickala Golfissa otetaan ensi kaudella käyttöön GPS:ään perustuva ilmoittautumisjärjestelmä.
Pickala Golfin Park-kenttä on tarkoitus uusia tällä vuosikymmenellä.

Janne Pelkosen mukaan Pickalan tavoitteena tehdä pelaamisesta hauskempaa ja nostaa kiinteistöjen sekä asuntojen jälleenmyyntiarvoja

”Tavoitteemme on olla Suomen vetovoimaisin ja palvelevin golfyhteisö. Se tarkoittaa  toimintamme ytimen eli kenttien kilpailukyvyn kehittämistä. Nicklaus Designin avulla  palvelemme nykyisiä pelaajiamme paremmin ja houkuttelemme samalla uusia. Näin  kasvatamme Pickalan arvoa myös alueena”, Pelkonen jatkaa. 

Tutkimukset osoittavat, että Nicklaus Designin suunnittelemat kentät ovat menestyneet  muita paremmin, kun kokonaisuutta arvioidaan muun muassa jäsen- ja greenfee maksujen, kiinteistöjen ja asuntojen jälleenmyyntiarvojen sekä myynnin tulosten  perusteella. 

”Tärkeintä on kuitenkin se, että Parkin uudistuksen myötä kentällä pelaaminen on entistä  hauskempaa, ei vaikeampaa. Haluamme, että tulevaisuudessa Pickala palvelee  mahdollisimman monipuolisesti eritasoisia golfin harrastajia”, summaa Janne Pelkonen  lopuksi. 

Kentän rakentamisen on tarkoitus alkaa vuoden 2025 syksyllä.

Pickalassa on yhteensä kolme 18 reiän golfkenttää.

Lähde: Pickala Golfin tiedote

Etsi luettavaa