Hyppää sisältöön

Nick Taylor villitsi kanadalaiset Torontossa – virkaintoinen turvamies taklasi rajusti huippugolfarin maahan

Nick Taylorin voittoputti on uponnut, kanadalaisten 69 vuoden odotus on ohi. Upea golfviikko sai Torontossa arvoisensa päätöksen. Kuva: Getty Images

Nick Taylor nousi juhlakaluksi voitettuaan 69 vuoden tauon jälkeen isäntämaan edustajana Canadian Openin Oakdale Golf & Country Clubilla. Tommy Fleetwood taipui hienon esityksen jälkeen vasta neljännellä uusintareiällä Taylorin upotettua 22 metrisen eagle-puttinsa.

Canadian Open kuuluu golfin todellisiin klassikoihin. Vuodesta 1904 pelattu kisa on kansallisista mestaruuskisoista kolmanneksi vanhin The Openin ja US Openin jälkeen.

McIlroy kipsasi itsensä ulos voittotaistosta

Sunnuntaina kisan viimeiseen päivään lähti ykkössuosikkina kaksi edellistä Canadian Openia voittanut Rory McIlroy. Kolmas perättäinen ykköstila samassa kisassa, vieläpä kolmella eri kentällä, olisi vienyt hänet historiankirjoihin Steve Strickerin ja Tiger Woodsin rinnalle PGA Tourin tilastoissa.

Pohjois-Irlantilainen oli oireillut puttinsa kanssa jo lauantain viimeisillä viheriöillä. Sunnuntaina hän sai kierrokselleen vaisun startin ja hyytyi jo ulosmenossa pois kärkitaistosta.

McIlroyn esitys sunnuntaina oli eriskummallinen, mutta hänelle turhankin tyypillinen uinahtaminen silloin, kuin kilpailuja ratkaistaan.

Avauksissa McIlroy oli päätöskierroksellakin paras. Lähestymisissä ja viheriön ympäristössä ensimmäiset epäonnistumiset veivät itseluottamuksen. Putteri kädessään hän sunnuntaina kolmanneksi heikoin.

Kuvaavaa on, että noustuaan kisan kärkeen kolmannen kierroksen viimeisellä kolmanneksella, McIlroy pelasi 17 perättäistä reikää tekemättä yhtään birdieä.

Nick Taylor on kanadalaisten uusin kansallissankari

Taistelu voitosta oli tasaista, useammallakin pelaajalla oli mahdollisuutensa. Yleisön riemuksi Kanadan Nick Taylor nosti urheasti päätään finaalikierrroksella.

Huutomyrsky oli valtava Taylorin tehtyä kärkituloksen (-17) upotettuaan viimeisellä birdieputtinsa kolmesta metristä. Tämä ei vielä riittänyt.

PGA Tourilla ensimmäistä voittoaan vuosikausia tuloksetta metsästänyt Tommy Fleetwood oli läpi viikon tavallista kovemmassa iskussa etenkin putterinsa kanssa. Hän nousi viimeisillä väylillä Taylorin rinnalle ja uusintaan kilpailussa, joka oli PGA Tourilla 119.

Uusintaa pelattiin kolmen reiän ajan tuloksetta (birdie,par,par) ennen lopullista ratkaisua neljännellä.

Nick Taylorin eagle-putti upposi lähes 22 metrin matkalta ja käynnisti valtavat juhlat kisapaikalla.

Edellinen kanadalaisvoitto kisassa oli vuodelta 1954. Taylorille ykköstila oli uran kolmas PGA Tourilla.

Hyvin suurella todennäköisyydellä se myös jää hänen ikimuistoisimmaksi saavutuksekseen, jollei yllättävää major-voittoa osu kohdalle.

”Olen sanaton. Yleisön kannustus oli uskomattomin kokemus elämässäni. Canadian Openin voittaminen on ollut koko PGA Tourin uran ajan saavutus, josta olen uneksinut”, Taylor tunnelmoi voittohumun keskellä.

Hyvin erikoinen hetki sattui voiton juuri ratkettua, kun Taylorin maanmies Adam Hadwin yritti yllättää voittajan ruiskuttamalla samppanjaa tämän päälle.

Yllätys jäi kuitenkin yritykseksi, sillä valpas turvamies esti Connersin aikeet taklaamalla tämän rajusti viheriön pintaan.

Hadwin osasi itsekin suhtautua asiaa huumorilla. Hän julkaisi tilanteesta napatun kuvan Twitterissä ja kehotti laittamaan sen esille Louvren taidemuseoon. Tässä vielä video tapahtuneesta toisesta kuvakulmasta.

Tommy Fleetwoodille toinen sija PGA Tourilla oli uran viides ja tappio uusinnassa ensimmäinen.

”Mukava hetki Nickille ja kanadalaisfaneille. Minulla oli mahdollisuuteni, mutta vielä ei ollut aikani voittaa. Onnittelut hänelle”, Fleetwood totesi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa