Hyppää sisältöön

NHL-tähden paras kierros 77 lyöntiä: Patrik Laineelta iso lahjoitus golfjunnuille

Patrik Laine lyö pitkälle ja osaa muutenkin tehdä tulosta.

Patrik Laine teki peräti 15 birdieä vuorokaudessa. Kierroskeskiarvo oli alle 80 lyöntiä.

Patrik Laine lahjoittaa omasta pussistaan 12 500 euroa Nokia River Golfin junnuille. Raha käytetään sekä nykyisten junnujen toimintaan että uusien lapsien ja nuorten houkuttelemiseksi lajin pariin.

Laine osallistui 24h junnugolfille -tempaukseen kotikentällään sekä pelaajana että lahjoittajana. Hän oli luvannut 500 euroa jokaisesta birdiestä, jonka nelihenkinen pelaajaryhmä tekee vuorokauden urakan aikana.

Yhteensä neljän hengen porukka, johon kuuluivat myös NRG:n toiminnanjohtaja Kimmo Sirainen ja varapuheenjohtaja Tuomas Jalkanen sekä NHL-selostaja Antti Mäkinen, teki 25 birdieä, joista yli puolet eli 15 teki kiekkosankari itse.

Laineen paras tulos syntyi kuudennella kierroksella, jonka hän pelasi neljän birdien siivittämänä tulokseen 77 lyöntiä eli viisi yli parin. Viimeisen kierroksen hän pelasi 78 lyönnillä. Myös toinen kierros sujui alle 78 lyönnillä.

Laineen kierroskeskiarvo oli karvan alle 80 lyöntiä (79,85), mitä voi pitää erinomaisena Laineen tasoitus (5,5) ja tempauksen rasitus huomioiden. Birdie-tahti oli hieman yli kaksi per kierros.

Kaikkiaan tempauksen aikana kerättiin rahaa junnuille noin 16 000 euroa, eli Laine vastasi leijonanosasta koko lahjoitussummasta.

”Ihan huikea kokemus. Ekat kuusi kierrosta eivät tuntuneet missään, mutta seitsemännellä alkoi vähän tuntua. Siinä oli jo aika hapoilla”, Laine kertoi Ilta-Sanomille urakan päätyttyä.

24h junnuille on valtakunnallinen tapahtuma, jossa pelaajat kiertävät kenttää vuorokauden ajan ja ihmiset voivat laittaa heidän tekemistään pareista ja birdieistä rahaa oman seuran junioritoiminnan hyväksi.

Etsi luettavaa