Hyppää sisältöön

NHL-legendan albatrossI hätkähdytti TV-katsojia – vaimo valitsi mailan

Mike Modano teki USA:n televisoitavassa julkkukisassa historiaa

Mike Modano täräytti 331-metrisen avauksen jälkeen toisen lyöntinsä reikään USA:n perinteisessä urheilijoiden American Century Championshipissa, joka televisioidaan suorana lähetyksenä

Ison meren takana Yhdysvalloissa vanhoilla urheilutähdillä on vankka asema ja kunnoitus. Tähän perustuu myös American Century Championshipin, lähinnä ex-uheilijoiden, mutta myös viihdetaiteilijoiden golfkisan suosio. 

Kolmipäiväisen kisan finaalikierros pelattiin sunnuntaina Edgewood Tahoen kentällä Lake Tahoen upeissa maisemissa Nevadassa ja voittoon pelasi entinen koripalloilija Vinny Del Negro, joka pelaa kakkosen tasoituksella.

Justin Timberlake kuuluu painoarvoltaan raskaimpaan kalustoon viihdetaiteilijoiden joukossa, joillle golf on enemmän kuin harrastus

Justin Timberlake kuuluu painoarvoltaan raskaimpaan kalustoon viihdetaiteilijoiden joukossa, joillle golf on enemmän kuin harrastus

GETTY IMAGES

Pallokin lentää tavanomaista paremmin, sillä kenttä on noin 1 900 metrin korkeudella. Suomalaisittain kiintoisimipia nimiä osanottajalistalla ovat Aaron Rodgers, Annika Sörenstam, Justin Timberlake ja Stephen Curry.

Avauspäivän, perjantain sankari oli Mike Modano, joka on USA:n kautta aikojen parhaita NHL:n tähtiä, Stanley Cupin sankari 1999 ja Hockey Hall of Famen jäsen.

Modano räjäytti potin perjantaina lyömällä kisan 1990 käynnistyneen historian ensimmäisen albatrossin kentän päätösreiällä. 

Par-viitosella hänen pelilinjasta vasemmalle lähtenyt avauksensa päätyi pomppujen kautta väylälle. Ohuessa ilmanalassa draivilla oli mittaa 331 metriä.

Matkaa lipulle oli jäljellä 187 metriä ja Modano mietti mailanvalintaa rautakuutosen ja seiskan välillä. 

Hänen caddienään ollut vaimo Allison Micheletti otti tässä vaiheessa ohjat käteen.

”Hän päätti, että lyön seiskalla”, Modano kertoi onnistumisensa jälkeen.

Micheletti on 51-vuotiasta miestään 19 vuotta nuorempi ammattilaisgolfari, joka ei kuitenkaan onnistunut lyömään itseään läpi pääkiertueille. 

Pariskunta avioitui syyskuussa 2013 Modanon erottua edellisenä vuonna ensimmäisestä vaimostaan.

Modano sijoittu kisassa lopulta seitsemänneksi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa