Hyppää sisältöön

Neljä uutta golfvaikuttajaa kunniagalleriaan – Vuoden golfseura tulee savosta

Joroisten Kartanogolf on Vuoden golfseura. KUVA: SUOMEN GOLFLIITTO

Suomen Golfliitto palkitsi lauantaina pidetyssä palkintojenjakotilaisuudessa kaikkiaan parikymmentä ansioitunutta ja menestyksekästä toimijaa lajin parista menneeltä vuodelta.

Golfgaala alkoi Hall of Fame -kunniagallerianimityksillä ja päättyi Vuoden golfseuran julkistamiseen.

Suurin osa palkituista oli paikan päällä vastaanottamassa pokaalejaan, mutta iltaan mahtui myös monta yllätystä, sillä palkituille ei etukäteen kerrottu, mistä kunniasta oli kyse.

Vuoden golfseuraksi valittiin Kartanogolf, jonka kotipaikka on Joroisissa, Savossa. Kolmen finalistin joukossa olivat myös Lahden Golf ja Raahentienoon Golf.

Vuoden golfseura on valittu vuodesta 1995 alkaen. Valinta perustuu 22 eri kategorian pisteytykseen, jossa osa-alueita on mm. nais- ja junioritoiminta, jäsenmäärien kehitys, kilpaurheilu ja yhteiskuntavastuu.

Kartanogolf valittiin myös ympäristöpalkinnolla (Veikko Salli -palkinto) sekä naisystävällisimmäksi golfseuraksi (Arja Sipronen -palkinto).

Ilonen ja Hakkarainen kunniagalleriaan

Mikko Ilonen valittiin kunniagalleriaan. KUVA: SUOMEN GOLFLIITTO

Golfin Hall of Fame -kunniagalleriaan nimettiin neljä uutta golfvaikuttajaa: Kosti Kuronen, Riikka Hakkarainen, Mikko Ilonen ja Antti Peltoniemi.

Kurosen voidaan sanovan olevan Suomen tuotteliain golfkenttäarkkitehti. Hän on vaikuttanut merkittävästi golfin kehitykseen Suomessa, sillä 1980- ja 1990-luvuilla hän suunnitteli Suomen golfkentistä yli 40. Kuronen on suunnitellut golfkenttiä myös Viroon ja Espanjaan.

Hakkarainen on yksi Suomen menestyneimmistä golfareista. Hän voitti toisena suomalaisnaisena Euroopan kiertueen osakilpailun vuonna 2006. Ammattilaisurallaan hän on voittanut neljä kansainvälistä kilpailua sekä koko Telia Tour -kiertueen rankingin vuonna 2002.

Suomalaisen ammattilaisgolfin tienraivaaja Mikko Ilonen on kansainvälissä voitoilla ja ansiotuloilla mitattuna menestyksekkäin suomalainen miesgolfari. Hän on voittanut viidesti Euroopan kiertueella ja pelannut 14 kertaa major-turnauksissa, joissa paras sijoitus oli PGA Championshipin 7. sija vuonna 2014.

Ilonen on ainoana suomalaisen voittanut The Amateur Championshipin vuonna 2000. Amatöörien MM-kilpailuissa hän edusti Suomea vuosina 1998 ja 2000 ollen vuoden -98 kisojen henkilökohtaisissa tuloksissa toinen.

Peltoniemi on vaikuttanut golfin taustavoimana lähes 40 vuotta. Hänen panoksensa lajin luottamustoimissa on poikkeuksellisen merkittävä, ja hän on ollut pitkäjänteisesti kehittämässä lajia eteenpäin.

Peltoniemi oli perustamassa kotiseuraansa Etelä-Pohjanmaan Golfia, jossa toimi vuosikymmeniä myös puheenjohtajana ja hallituksessa. Peltoniemi oli Suomen Golfliiton puheenjohtaja kahdeksan vuotta ja hallituksen jäsenenä yhteensä 20 vuoden ajan.

Hän on toiminut Suomen Olympiakomiteassa, Maailman Golfliitossa (IGF) ja Euroopan Golfliitossa (EGA) ollen muun muassa toistaiseksi ainoa EGA:n suomalainen puheenjohtaja.

Muut palkitut

Elämänura-palkinto
Ilpo Nurminen

Eliittimerkki
Krista Junkkari, Koski-Golf                        

Finnish Amateur -voittajat
Anna Backman, Kanava Golf
Antti-Jussi Lintunen, Pickala Golf Club

Paragolf-ranking
Gross: Tero Peltola, Tarinagolf 
Nett: Hannu Eronen, Keimola Golf 
Stableford: Jan-Mikael Holm, Porin Golfkerho

Vuoden paragolfari
Tero Peltola, Tarinagolf 

Vuoden Mid-pelaajat eli ranking-voittajat
Milla Hallanoro, Pickala Golf Club 
Henrik Kontro, Peuramaa Golf 

Vuoden golfseniorit
Gitta Kauppi, Helsingin Golfklubi 
Matti Moilanen, Muuramen Golfseura 

Finnish Junior Amateur rankingin voittajat
Anastasia Hekkonen, Helsingin Golfklubi (palkittiin myös vuoden tyttöjuniorina)
Elmo Gerkman, Nurmijärven Golfklubi 

Vuoden poikajuniori (Heikki Vaiste -palkinto)
Arttu Kulmala, Aura Golf

Kauden tulokas (Hannu Tarmio -palkinto)
Ville Virkkala, Espoon Golfseura

Vuoden junioritoimija
Teemu Karvonen, Oulun Golfkerho

Vuoden juniorikilpailujen järjestäjä
Kankaisten Golf

Vuoden kilpaseura
Pickala Golf Club 

Vuoden golftapahtuma
Kime4Kids

Vuoden tuomari
Pekka Lindroos

Vuoden urheiluteko, Jalo Grönlund -palkinto
Kiira Riihijärvi, Virpiniemi Golf Club

Vuoden golfteko
Åland 100 Ladies Open

Vuoden pr-teko
JVG: Mun Tapa Pelata

Vuoden media
Nelonen Media

Etsi luettavaa