Hyppää sisältöön

Neljä pohjoismaalaista pelaajaa mukana PGA Championshipissä – näin veikkaamme heidän pärjäävän

Nicolai Højgaard, Viktor Hovland, Alex Noren ja Henrik Stenson starttaavat torstaina PGA Championshipiin. KUVAT: GETTY IMAGES

Nicolai Højgaard, Viktor Hovland, Alex Noren ja Henrik Stenson pitävät Pohjoismaiden golfkunniaa yllä torstaina käynnistyvässä PGA Championshipissä.

Muistatko, kun vuosi sitten peräti kaksi suomalaista pelaajaa otti osaa PGA Championshipiin, kun Kalle Samooja ja Sami Välimäki pelasivat kauden toisessa major-turnauksessa.

Tänä vuonna kilpailu pelataan ilman suomalaista edustusta, mutta Pohjoismaista mukana on neljä pelaajaa. Suurimmat odotukset kohdistuvat Norjan Viktor Hovlandiin. Ruotsin Henrik Stenson jo jäähdyttelee ja Tanskan Nicolai Højgaard hakee kokemusta, mutta Ruotsin Alex Noren on ollut tänä keväänä kelpo vireessä.

Puntaroimme hieman nelikon mahdollisuuksia kilpailussa.

Nicolai Højgaard

Tanskalainen Nicolai Højgaard on kaksinkertainen European Tour -voittaja, joka pelaa nyt ensimmäistä kertaa majorissa ammattilaisena. Amatöörinä hän oli mukana vuoden 2018 The Openissa, jossa hän putosi cutista.

Maailmanlistalla sijalla 88 oleva nuori mies hakee tänä vuonna lähinnä kokemusta, ja cutin tekeminen olisi hänelle iso voitto.

Viktor Hovland

24-vuotias norjalainen on maailmanlistalla sijalla kuusi, mutta ei ole kertaakaan onnistunut murtautumaan major-kilpailuissa kympin sakkiin. Kaikkiaan hän on pelannut urallaan yhdeksän majoria, joista viime vuoden US Openin hän joutui jättämään kesken silmävamman takia. Kahdeksassa muussa arvoturnauksessa hän on sijoittunut 33 parhaan joukkoon.

Nappaako tällä viikolla Hovlandilta vihdoin kunnon onnistumisen majorissa? Veikkaamme, että hän onnistuu ottamaan ensimmäisen top 10 -sijoituksen arvoturnauksessa.

”Olen ollut erittäin iloinen siitä, missä pelini on ollut viimeisen muutaman viikon aikana. En tarkoita, että se olisi ollut aiemmin pahasti kateissa, mutta tein muutamia tyhmiä virheitä, joihin en muuten sortuisi”, kolmen viikon kisatauolla ollut Hovland sanoi eilen luottavaisena.

Alex Noren

Ruotsalainen Alex Noren pelasi kelpo kenraalin sijoituttuaan viime viikolla AT&T Byron Nelson -kisassa. Hän sijoittui hienon viimeisen päivän kierroksen ansiosta 12:nneksi. PGA Championshipissä Noren on sijoittunut parhaimmillaan 22:nneksi (2020).

Noren on pelannut tasaisen vahvan kevätkauden, joten ennakkoon hän on toiseksi vahvin pohjoismaalainen pelaaja kisassa. Voi hyvinkin yltää 30 parhaan joukkoon kisassa.

Henrik Stenson

Henrik Stenson sijoittui vuosina 2013 ja 2014 kolmanneksi PGA Championshipissä. Vuonna 2008 ruotsalainen oli samassa kisassa neljäs. Vuonna 2007, kun kisa pelattiin edellisen kerran Southern Hillsin kentällä, hän putosi cutista.

Tulosten perusteella Euroopan seuraavalla Ryder Cup -kapteenilla on meneillään heikko jakso urallaan. Maailmanlistalla hän on jo painunut 200 heikommalle puolelle. Ehkäpä Stenson jo jäähdyttelee, edellisessä seitsemässä majorissa kaikkien aikojen paras pohjoismaalainen pelaaja on pudonnut cutista. Näin käynee tälläkin kertaa.

Etsi luettavaa