Hyppää sisältöön

Neljä suomalaista mukana 7 miljoonaa dollarin BMW PGA Championshipissä – näin kilpailu televisioidaan

Kalle Samooja

BMW PGA Championship on yksi vuoden odotetuimpia kilpailuja, sillä se kerää paikalle kiertueen parhaimmiston. Mukana suomalaisista ovat Mikko Korhonen, Sami Välimäki, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja.

BMW PGA Championship alkoi tänään aamulla Wenworth Golf Clubilla Englannissa. Kyseisessä kisassa ei ole koskaan aiemmin kilpaillut neljää suomalaista samaan aikaan. Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki, Mikko Korhonen ja Kalle Samoooja starttaavat kisaan puolen päivän jälkeen. 

Viime vuonna kyseisessä kilpailussa oli mukana Pulkkanen, joka sijoittui jaetulle 26. sijalle ja Korhonen, joka oli 37:s. Molemmat tienasivat sijoituksillaan yli 40 000 euroa. Kilpailun voitti englantilainen Danny Willett tuloksella 20 alle parin. 

Mikko Korhonen pelaa jo uransa neljättä BMW PGA Championship -kilpailua. 

”Täällä on aika märkää ja kenttä pelaa tavallista pidempänä tällä viikolla. Onneksi griinit ovat täällä aina todella hyvät”, Korhonen kertoi tiedotteessa. 

Rolex Seriesiin lukeutuva BMW PGA Championship on Korhoselle tärkeä kilpailu, sillä hän on tällä hetkellä rankingissä sijalla 89. Dubaissa joulukuussa järjestettävään finaalikisaan pääsee mukaan European Tourin rankingin 60 parasta pelaajaa. Korhonen on ollut kisassa mukana vuosina 2018 ja 2019.

Korhonen ei tiedä vielä loppukauden ohjelmaa, mutta Dubain finaali on hänellä ollut yksi kauden tavoitteista. 

”En oikein osaa sanoo mitään vielä kalenterista, on tämä erikoinen vuosi kaiken kaikkiaan. Jaksamista koetellaan vähän enemmän kuin normaalisti, mutta näillä mennään ja koitetaan jaksaa painaa loppuun asti”, hän kertoo.

Rankigin mukaan tällä hetkellä Dubaissa pelattavaan finaalikisaan on pääsemässä ainoastaan Välimäki, joka löytyy sijalta 15. Samoojan loistava viimeviikkoinen suoritus Scottish Openissa nosti hänet 20 sijaa ylöspäin rankigissa sijalle 64, joten finaalipaikka on käsien ulottuvilla. Pulkkanen on ennen Wentworthiä Race-to-Dubai-listalla sijalla 182.

Ennen joulukuussa pelattavaa finaalia kiertueen kalenterissa on vielä neljä tavallista kilpailua ja Masters Tournament, joka pelataan marraskuun puolivälissä. Ohjelmaan saattaa tulla vielä marras-joulukuulle lisää kilpailuja.

Kilpailun näyttää suorana tuttuun tapaan Viaplay ja V Sport Golf -kanava. Kilpailun lähetysajat torstaista sunnuntaihin menevät näin:

  • Torstai 13.30–20
  • Perjantai 13.30–20
  • Lauantai 13–19
  • Sunnuntai 13–19

Aamupäivän lähtijöistä vahvimmin ovat aloittaneet Englannin Andy Sullivan ja Tyrrell Hatton sekä Ranskan Benjamin Hebert, jotka olivat klo 13 Suomen aikaa tuloksessa neljä alle parin. Rankingin kärkinimi Patrick Reed on kymmenen reiän jälkeen tuloksessa -2.  Hän kirittää samassa ryhmässä pelaava ja ranking-kakkosena oleva Englannin Lee Westwood, joka on lyönnin yhdysvaltalaista edellä.

Suomalaiset lähtevät liikkeelle seuraavasti Mikko Korhonen klo 13.55, Sami Välimäki klo 14.05, Tapio Pulkkanen klo 14.55 ja Kalle Samooja klo 15.15.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa