Hyppää sisältöön

Nedbank Challengen ilmoittautumislista on nyt julki – ja tätä se tarkoittaa suomalaispelaajien kannalta

Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen ovat mukana Nedbank Challenge -kisassa. KUVAT: GETTY IMAGES

Vaikuttaa vahvasti siltä, että DP World Tourin kautta jatkaa enää kaksi suomalaista pelaajaa.

Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja ovat varmuudella sisällä reilun viikon kuluttua pelattavassa Nedbank Challenge -kisassa, mutta Mikko Korhonen kyttää vielä varasijalla paikkaa DP World Tour -kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa.

Korhosen edellä kisapaikkaa jonottaa kuusi pelaajaa, joten suomalaiskonkari kausi näyttäisi olevan taputeltu.

Korhonen on sijoittumassa kiertueen rankingissa 82:nneksi. Viime vuonna hän oli 56:s. Kiertueen neljäs suomalainen Sami Välimäki sijoittui rankingissa sadanneksi.

Pulkkasella ja Samoojalla on kisassa paljon pelissä, sillä panoksena ei ole enempää ja vähempää kuin paikka kiertueen finaalikilpailussa eli DP World Tour Championshipissä. Kisaan pääsee kiertueen 50 parasta pelaajaa rankingin perusteella.

Koska moni kiertueen pelaaja taistelee Pulkkasen ja Samoojan tapaan edelleen paikasta 50:n sakissa, Etelä-Afrikan kisaa tuskin kovinkaan moni jättää väliin ja kisaan osallistutaan vaikka pää paketissa.

Kiertueen rankingin perusteella paikan Nedbank Challengessa saivat 60 kynnelle kykenevää sijoituksen perusteella.

20 parhaan joukosta mukana on 12 pelaajaa. Esimerkiksi Rory McIlroy, Matt Fitzpatrick ja Viktor Hovland.

Lisäksi mukana on Sunshine Tourin voittaja finaalin viime kauden voittaja Shaun Norris sekä viisi nimekästä pelaajaa järjestäjien kutsulla. He ovat Ryder Cup -pelaaja Luke Donald sekä eteläafrikkalaistähdet Christiaan Bezuidenhout, Richard Sterne ja Branden Grace, joka on LIV Golf -pelaaja. Yksi kutsu on vielä nimeämättä.

Kisa pelataan Gary Player Country Clubilla Sun Cityssä.

Osanottajat

Etsi luettavaa