Hyppää sisältöön

Navakka tuuli ei häirinnyt Altosta ja Sormusta

Joachim Altonen johtaa lyönnillä Paltamo Openin yleistä sarjaa. KUVA: JUHA HAKULINEN

Joachim Altonen ja Kia Sormunen hallitsivat tuulet parhaiten Paltamo Openin avauspäivänä.

Seesteisenä alkanut aamu vaihtui todella kovatuuliseksi päiväksi Paltamo Openin avauskierroksella. Se piti myös tulokset muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta aisoissa. Keskiviikon jälkeen yleisessä sarjassa mennään Joachim Altosen komennossa, kun taas naisissa kärkipaikkaa pitää Kia Sormunen.

Aamulla näytti siltä, että tämän vuoden Paltamo Openissa pelataan rytinällä alle parin, sen verran paljon birdiejä alkukierroksesta tulostaululla nähtiin. Lopulta kärkipaikalle yltääkseen piti pelata tulos 66 (-6), josta vastasi Helsingin Golfklubia edustava Altonen. 

Tarkasti tiiltä draiveja lyövän Altosen kierroksen ainoa kauneusvirhe tuli 17. reiällä, kun draivi lensi hurjassa myötätuulessa liian pitkälle, ja hänelle tuli yhden rangaistuslyönnin myötä bogi. Seitsemän birdieä olivat vaakakupin toisella puolella kääntämässä tulosta reilusti alle parin.

Altonen pelasi reippaimman myrskyn aikaan, joten jokaisesta lyönnistä piti taistella kynsin ja hampain.

”Oli tiukkaa vetää tuulessa. Nuo rantaväylät tuohon loppuun olivat tosi vaikeita. Ei ollut väliä, mistä suunnasta tuuli tuli, kaikki olivat yhtä vaikeita. Lopussa joutui miettimään jokaista lyöntiä tosi tarkkaan”, äänekkäästi viimeisen väylän birdieään tuulettanut Altonen sanoi.

”Muuten kierroksella meni kaikki hyvin. Se oli sellaista varmaa tekemistä.”

Edellisestä vierailusta pitkä aika

Paltamon kentällä on pelattu Finnish Tourin osakilpailuja vuosien saatossa moneen eri kertaan, mutta Altosen edellisestä vierailusta Kainuussa on vierähtänyt jo tovi.

”Olen kerran aiemmin pelannut tämän kisan. Se oli joskus 10–15 vuotta sitten. Tiesin jo etukäteen, että tämä on mukava kenttä ja sopii minulle. Täällä on tosi tiukat väylät, niin pääsee draivaamaan tiukalla panoksella jokaisella väylällä”, kommentoi hyvässä vireessä oleva Altonen.

Altosen kannoilla toista sijaa pitää hallussaan Espoon Golfseuran Ville Virkkala. Hän pelasi avauskierroksen 67 (-5) lyönnillä. Niclas Hellberg (-3) on kolmantena.

Sormusella lyönnin johto

Kia Sormunen johtaa, vaikka teki päätösreiälle triplan. KUVA: JUHA HAKULINEN

Naisten sarjassa toiseen päivään oltiin lähdössä Kia Sormusen reilussa johdossa, mutta 18. reikä muutti tilannetta reilusti. 17 ensimmäistä reikää yhden yli parin pelannut Sormunen teki viimeiselle reiälle triplabogin, ja hänen yhteistuloksensa oli lopulta 76 (+4).

Oulun Golfkerhoa edustavan Sormusen lähin uhkaaja on Adeliina Virtanen, joka on Sormusesta lyönnin päässä. Katri Bakkerilla on kärkeen matkaa kaksi lyöntiä.

Harmittavan triplan jälkeen Sormunen purki kierroksen annin nopeaan tahtiin.

”Oli kyllä ihan hyvä päivä. Löin tosi hyvin, mutta putit eivät oikein uponneet. Pääsin lyömään tosi lähelle ja oli paljon birdie-paikkoja, mutta ne eivät tänään uponneet. Toivottavasti huomenna uppoaa”, yöksi kotiinsa Ouluun kiiruhtanut Sormunen totesi.

Paltamo Open jatkuu torstaina kello 8.00.

Tulospalvelu

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Etsi luettavaa