Hyppää sisältöön

Nasa Hataoka omassa luokassaan U.S. Women´s Openin kolmannella kierroksella – caddie antoi japanilaistähdelle nuotit huipputulokseen

Nasa Hataokalla on loistava mahdollisuus nousta Japanin kautta aikojen kolmanneksi naisvoittajaksi major-turnauksissa. KUVA: GETTY IMAGES

Nasa Hataoka (66,-6) pelasi Pebble Beach Golf Linksilla ainoana alle 70 lyönnin ja nousi kisan kärkeen ennen Allisen Corpuzia.

Kova tuuli vaikeutti tuloksentekoa U.S. Women´s Openissa lauantaina. Järjestäjät olivat tätä ennakoiden siirtäneet usealla reiällä tiiauspaikkoja eteenpäin. Kentällä oli mittaa 5 770 metriä, mutta keskiarvo tuloksille oli samaa luokkaa kuin aiempina päivinä (74,7)

Ennen viimeistä kierrosta vain kuusi pelaajaa on alle parin. Todennäköistä on, että kisan voittaja löytyy tästä ryhmästä.

Kuusi kertaa sekä LPGA:lla että Japanin Tourilla voittanut, mutta majoreissa kaksi uusintatappiota kokenut Japanin 24-vuotias Nasa Hatoaka (-7) häikäisi lauantaina etenkin kentän toisella, vaikeammalla puoliskolla, jonka hän pelasi neljä alle.

Hataokalla on vahva peruslyönti, rohkeutta toteuttaa pelistrategiaansa, taitoa ja tatsia lähipelissä. Kokonaisuuden täydensi kolmannella kierroksella tulikuuma putteri, jolla hän takoi viheriöillä Strokes Gained -tilastossa ylivoimaiset luvut +4.15 tauluun.

Hyvin suurta roolia tuulisessa kelissä otti myös hänen kokenut caddiensä Greg Johnston, joka on ollut useiden maailmanhuippujen oikeana kätenä. U.S. Women´s Openin voitosta hänellä on kokemusta kahdesta voitosta yhdessä Julie Inksterin kanssa.

Hataoka oli lauantain kierroksella useaan otteeseen lähes kuunteluoppilaan ja toteuttajan roolissa Johnstonin määrittäessä tilanteita ja mailavalintoja.

“Seitsemännen väylän jälkeen tuulen vaikutus kasvoi melkoisesti. Olosuhteet olivat kovin erilaisia kuin aiempina päivinä. Sisääntulon pelasin todella hyvin”, Hataoka antoi tunnustusta kierroksestaan, joka on kaikilla mittareilla yksi vaikuttavimmista, joita U.S. Women´s Openin historiassa on koettu.

Lauantain väkivahva esitys nostaa Hataokan ylivoimaiseksi ykkössuosikiksi. Parikseen hän saa Hawaiilta kotoisin olevan Allisen Corpuzin (-6) , jonka voittotili näyttää LPGA:lla vielä nollaa, majoreissakin hän on ollut vain kerrran kymmenen joukossa.

Nasa Hataokan 12 voittoa LPGA:lta ja Japanista, sekä seitsemän sijoitusta majoreissa kärkikymmenikköön tekevät hänestä Corpuziin verrattuna selvän suosikin.

Ykköshaastajan roolin finaalikierroksella saakin Korean kokenut, maailmanlistalla kahdeksantena oleva Hyo Joo Kim (-4) jonka pari on kahden kierroksen jälkeen yllätyksellisesti johtanut Bailey Tardy (-4)

Kärkikuusikossa on kahden USA:n pelaajan lisäksi neljä aasialaista. Korean Hae Ran Ryu (-2) ja Jiyai Shin (-2) pelaavat kolmanneksi viimeisessä parivaljakossa.

Eurooppalaisista kärkikymmenikköön mahtuvat Charley Hull (par) sekä Maja Stark (+1).

Rose Zhang ei vakuuttanut

Kahden päivän jälkeen kisasta karsiutui iso joukko tähtiä, muun muassa maailmanlistan ykkönen Jin Young Ko, Atthaya Thitikul, Georgia Hall ja Anna Nordqvist.

Lauantain pelien jälkeen potentiaalisten voittajien listalta voidaan pyyhkiä suosikeista Lydia Ko, Nelly Korda, Linn Grant, ja Leona Maguire.

Kilpailun hallitseva mestari Minjee Lee (+1) on kahdeksan lyöntiä kärjestä, samoin kilpailun markkinoinnin päähahmona käytetty Rose Zhang (+1).

20-vuotiaasta Zhangista on ennakoitu ja puffattu USGA:n ja etenkin USA:n golfmedian voimin uutta valovoimaista kuningatarta golfiin.

Pebble Beachissa kolmen ensimmäisen päivän aikana annetut näytöt ovat olleet pettymys. Zhangin pelistä on vaikeaa kaivaa esiin superlatiiveja jotka erottaisivat hänet muista huipuista.

Amatöörisarjoista LPGA:lle siirtyminen on iso loikka.

Zhangin yhdeksän aiempaa majoria ovat tuottaneet yhden sijoituksen kärkikymmenikköön (8.)

Sunnuntaina hänellä on hyvä mahdollisuus parantaa ennätystään, voittoon yltäminen kahdeksan lyönnin takaa on sekin mahdollista, mutta erittäin epätodennäköistä.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät U.S. Women´s Openin finaalikerroksen suorana klo 22.00-05.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa