Hyppää sisältöön

Nanna Koerstz Madsen teki tanskalaisgolfin historiaa – Matilda Castren mukana voittojuhlissa

Nanna Koerstz Madsenin nimi menee Matilda Castrenin tavoin hänen kotimaansa golfhistoriaan. KUVA: GETTY IMAGES

27-vuotias Nanna Koerstz Madsen kukisti toisella uusintareiällä Kiina Xi Yu Linin ja voitti Honda LPGA Thailand -kilpailun. Hänestä tuli ensimmäinen tanskalainen, joka on juhlinut ykköstilaa LPGA:n tai PGA Tourin kilpailussa.

Nanna Koerstz Madsen ei laskenut käsistään ykköstilaa Thaimaan kilpailussa, vaikka viimeisillä reiíllä ja uusinnassa siltä välillä tuntuikin.

Tanskalainen johti kisaa sisääntulossa parhaimmillaan neljällä lyönnillä, mutta bogeyt 16:lla ja 18:lla avittivat Kiinan Xi Yu Linin rinnalle ja uusintaan.

Uusinnassa viimeistä reikää pelattiin kahdesti. Madsen upotti par-viitosella arviolta vajaan kolmemetrisen eagle-puttinsa, joka varmisti ykköstilan.

Heti hopealle jääneen kiinalaisen halattuaan Koerstz Madsen sai viheriölle seurakseen kuohujuomaa voittajan päälle suihkuttaneet Matilda Castrenin, Madeleine Sagströmin, sekä Celiene Boutierin, jotka ovat ennen Koerstz Madsenia LPGA:lla voittaneet.

Koko nelikko oli myös mukana Solheim Cupin -joukkueessa, joka kukisti syyskuussa USA:n.

Matilda Castren ehti kasteluhommien ohella ensimmäisenä onnittelijoista halaamaan Koerstz Madsenia.

Voitto nostaa Tanskassa riemun kattoon, sillä ennen Koertstz Madsenia yksikään juutti ei ole USA:ssa pääkiertueen voittoa juhlinut.

Lähimpänä on ollut Thomas Bjørn, joka sijoittui vuoden 2005 PGA Championshipissa toiseksi.

Matilda Castrenin lopullinen sijoitus Pattayalla oli 30.

Tulospalvelu

Artikkelia korjattu 16.30. Uusinnan kesto kaksi reikää, ei kolme.

Etsi luettavaa