Hyppää sisältöön

Naisten US Openin voitto Koreaan – Jeongeun Lee6 ansaitsi miljoona dollaria

Jeongeun Lee6 pelasi ainoana US Openin osallistujista kaikki kierrokset alle parin

Ensimmäistä kauttaan LPGA Tourilla pelaava 23-vuotias Lee6 jätti kakkosijaa jakaneet kolme pelaajaa kahden lyönnin päähän. Ranskan Celine Boutier (5.) oli paras eurooppalainen.

Naisten kauden toisessa majorissa, US Openissa voittajasuosikeista suurimmat edustivat perinteisesti Koreaa. Kisan lopullinen voittaja Jeongeun Lee6 on rookie LPGA Tourilla, sillä hän on kahden edellisen kauden ajan niittänyt menestystä Korean omalla kiertueella voittaen sen rahalistan molempina vuosina.

Naisten US Openin palkintopottia oli nostettu aiemmasta, voittaja kuittasi ensimmäistä kertaa miljoona dolaria 5,5 miljoonan taalan kokonaispotista. Miesten vastaavan kisan potti on yli kaksinkertainen 12,5 miljoonaa dollaria.

Lee otti nimensä perään numeron 6 aloittaessaan uransa Korean Tourilla, sillä  Lee Jeong-eun nimikaimoja hänellä oli tourilla jo viisi.

Lee6 ei ollut US OPenissa yllätysvoittaja, sillä yhteensä seitsemässä majorissaan hän on ykköstilan  lisäksi ollut jo kerran viides, kahdesti kuudes ja kahdesti sijoilla 16-17.

Lexi Thompson on USA:n ykköspelaaja. 12-vuotiaana US Openissa debytoineella Thompsonilla on tilillään yksi major-voitto.

Lexi Thompson on USA:n ykköspelaaja. 12-vuotiaana US Openissa debytoineella Thompsonilla on tilillään yksi major-voitto.

GETTY IMAGES

Country Club of Charlestonin kentällä Etelä-Carolinassa pidetyssä kisassa Lee6 ratkaisi voiton käytännössä sisääntulon alkureiíllä tekemillään kolmella birkulla. Bogit reiíllä 16 ja 18 eivät enää antaneet kakkostilan jakaneille  Angel Yinille,  So Yeon Ryulle ja Lexi Thompsonille mahdollisuuksia Lee6:n voiton uhkaamiseen.

Kolmen kierroksen jälkeen johtanut Ranskan Celine Boutier taipui viidenneksi. Eurooppalaisista 20:n joukkoon mahtuivat hänen lisäkseen 16:tta sijaa jakaneet Englannin Charley Hull sekä Tanskan Nanna Koertstz Madsen.

Korealaisten ylivoima majoreissa jatkuu…

Korealaiset ovat jo pitkään dominoineet naisten maailmanlistaa ja majoreita joita on nykymuodossaan vuosittain viisi.

Kauden 2013 alusta majoreita on pelattu 32, korealaiset ovat vieneet näistä 15. Kun listaan lisätään vielä Uutta-Seelantia edustava, Koreassa syntynyt kaksinkertainen major-voittaja Lydia Ko, sekä korealaiset sukujuuret omaava Danielle Kang (USA), voittoprosentti on reilusti päälle 50:n.

Naisten major-voittajat maittain 2013-2019:

Etelä-Korea  15

USA 9

Ruotsi 2

Uusi-Seelanti 2

Thaimaa 2

Norja, Englanti, Kanada 1

Etsi luettavaa